אני גרה ביחידת דיור במושב, כמובן בקומת קרקע. אין גדר ביני ובין בעלי הבית. אני חיה לבד ביחידת הדיור. בעל הבית מסתובב בדשא סביב יחידת הדיור שלי והדבר גורם לי אי נוחות רבה. מה החוק בעניין הזה? האם אין לי זכות לפרטיות סביב הדירה שלי?
ליד החלון שלי נמצאת עגלה שעליה הוא אוסף ענפים שנופלים מהעצים וזוהי סיבה טובה להסתובב שם כל יום, אם לא כמה פעמים ביום.
אני למשל לא הייתי מעלה בדעתי להיכנס לגינה שקרובה לבית שלו ולהסתובב שם ליד החלונות שלו למרות שהשטח כולו פתוח.
הוא גם דרש ואיים שזה תנאי להישארותי (למרות שזה לא כתוב בחוזה) שאקשור את הכלב שלי ולא אתן לו להסתובב חופשי בחצר בזמן שהכלב שלו עושה אותו דבר ואין בכוונתו לקשור אותו.
ליד החלון שלי נמצאת עגלה שעליה הוא אוסף ענפים שנופלים מהעצים וזוהי סיבה טובה להסתובב שם כל יום, אם לא כמה פעמים ביום.
אנא עצתכם בעניין!
האם יש איזה שהם חוקים מיוחדים ביחס לדיירים ביחידת דיור?
שלום רב,
אין מדובר בעניין משפטי גרידא, אלא יותר ביחסים בין אנשים.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
תודה על תשובתך עו"ד אשכנזי.
קראתי באיזה שהוא מקום משהו בקשר לזכויות דיירים, שאחת מהן והחשובה מכל היא זכות לגור בלי הפרעה.
לדעתי אין הפרעה חמורה מזו כשבעל הבית מסתובב לי ליד החלונות.
אם הדבר מגיע לפגיעה בפרטיותך, תתעדי את המעשים של בעל הדירה, ותוכלי ככל הנראה לתבוע אותו בגין פגיעה בפרטיות. יש לבדוק גם את החוק של מטרד ליחיד, ויתכן והמקרה שלך נופל בגדר חוק זה. תמיד רצוי לבדוק את האמור בחוזה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר