בשנות ה-90 רכשו הוריה של אשתי דירה ורשמו אותה על-שמה. היא היתה אז רווקה אך לא התגוררה מעולם בדירה זו. דירה זו משמשת מאז ועד היום למגורי הוריה. "דירה 1".
לימים אשתי ואני נישאנו ואנו עומדים בפני רכישת דירה. "דירה 2". חשוב לציין שאנו אמורים בהמשך השנה למכור דירה זו לאחר רכישתה.
כל אחת מהדירות מוערכת בכ-2.2 עד 2.5 מיליון ש"ח.
ראשית לעניין מס הרכישה:
1. כדי להימנע מתשלום מס רכישה מלא בגין דירה נוספת, ידוע לנו כי אם נתחייב למכור את דירה 1 תוך הזמן הקבוע בחוק (שנתיים?) נשלם מס רכישה מופחת בגין דירה 2, כאילו רכשנו דירה יחידה.
שאלתי היא: כדי לשלם מס רכישה מופחת, האם אנו מחוייבים למכור את דירה 1 (הישנה יותר) או שמספיק ונמכור אחת מהשתיים תוך הזמן הקבוע בחוק?
2. נניח שאשתי מעבירה את בעלות דירה 1 על-שם הוריה במתנה, ללא תמורה, האם גם אז תהא רכישת דירה 2 מחייבת במס רכישה מופחת בלבד?
שנית, לעניין מס שבח:
1. אם אשתי מעבירה את בעלות דירה 1 על-שם הוריה כמתנה ומדווחת כי שוויה הוא 2.2 מיליון, האם תהא פטורה ממס שבח? (למיטב ידיעתי ניתן לנצל פטור חד-פעמי עד לסכום הנ"ל)
2. לאחר ניצול הפטור החד-פעמי (בעת העברת דירה 1 על-שם הוריה), האם ניתן לנצל מיד לאחר מכן את הפטור הרגיל בעת מכירת דירה 2?
שלום רב,
קשה ולא יהיה אחראי לתת יעוץ מס על גבי הפורום. נדרשים נתונים נוספים, הסטורייה משפחתית מורחבת, תאריכים וסכומים.
פנה לייעוץ פרטני, שיחסוך לך אולי סכומים משמעותיים ביותר.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר