שלום רב
ההורים שלי רכשו דירה מקבלן בבניין משותף בחולון. תחילה הדירה הייתה אמורה להימכר עם חניה תת קרקעית אך לאחר מו"מ הוסכם על ידי שני הצדדים גם להוסיף חניה בודדת נוספת על הקרקע. שתי החניות מוצמדות לדירה בטאבו. ההורים שלי הופתעו לגלות שהחניה למעלה היא חניית נכים ומסומנת כחניית נכים. כאשר ההורים שלי שאלו את הקבלן מה פשר העניין למה החניה הפרטית שלהם מסומנת כחניית נכים נאמר להם שזה עניין פרוצדוראלי וחובה שלבניין יהיה חניית נכים ולמרות זאת החניה היא פרטית שלנו. כעבור כמה ימים ההורים שלי קיבלו מסמך לחתום על ידי הפקידה על כך שההורים שלי מודעים שמדובר בחניית נכים. כאשר ההורים שלי שאלו על מה הם חותמים נאמר להם שזה עניין פרוצדורלי בלבד. השאלה שלי היא כזאת? האם באמת מדובר בחנייה שהיא מתוקף חוק פתוחה לרשות הקהל. הם למעשה ריקנו מתוכן את החזקה שלנו בחניה? או שאכן מדובר בהליך פרוצדורלי והחניה נשארת פרטית.
טל שלום,
קשה לענות על שאלה ממין זו מבלי לראות המסמכים הרלבנטיים כולם.
על פניו שיטת ה"ישראבלוף" , שזה רק עניין פרוצדוראלי אינה מקובלת ואין להשלים עימה. חזקה ועניין זה יתפוצץ בשלב כלשהו היום או בעתיד.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר