היי . אני שוכרת דירה בחוזה שנחתם מול עורך דין מאחר והמשכיר גר בחו"ל. חשוב לציין כי במעמד חתימת החוזה לא צויין בפניי כי ישנם שני משכירים והם בעל ואישה בתהיליכי גירושים. חתמו איתי חוזה רק עם אחד מבני הזוג ללא ידיעתי והדבר התגלה לי רק מאוחר יותר. דבר שעורר את תהייתי לגבי העורך דין שעורך חוזה שלא כחוק. בכל מקרה באחד החודשים היתה לי בעיה עם אחד הצ'קים והכיסוי בבנק והודעתי לבעל הדירה ולעורך דין מראש שהוא עומד לחזור עקב חוסר כיסוי. במעמד חתימת החוזה נתתי שטר ערבות בגובה של חודש שכירות ולכן כאשר חזר הצ'ק ביקשתי מבעל הדירה לדרוש את הערבות לכסות את הצ'ק שחזר ואני אדאג לשטר ערבות חדש. לקח לי הרבה זמן לנסות לשכנע אותו לסגור את הסיפור הזה ולבסוף הוא הסכים וביקש שאשלח לו ערבות חדשה ואז ייגבה את הישנה. לא לפני ששלח לי מכתב התראה שבו הוא מבקש לשלם את החוב ואם לא יראה את הנושא כהפרת חוזה וייגבה את הערבות. כמו כן דרש לשלם לו שכר טרחה בעבור הוצאות הגבייה והמכתב. ( אגב נשלח לי מכתב רק במייל ואפילו לא בדואר)
הפקדתי בידו של העורך דין ערבות חדשה ואז הוא טען כי הוא לא מוצא את שטר הערבות הישנה ואיבד אותה אז עליי לשלם לו את החוב במזומן.
לאחר שדיברתי עם הבנק בו נמצאת הערבות והגשתי להם את ההעתקים של הערבות שהיתה בידי הם החליטו לשלם לבעל הדירה את הסכום של הערבות.
החוב כוסה כרגע אך העורך דין דורש ממני לשלם לו שכ"ט על המכתב ששלח לי.
וזאת לאחר שלא עשה דבר וחצי דבר על מנת להסדיר את החוב והבעיה ומי שפתר את המצב הייתי אני.
השאלה שלי האם הוא יכול לדרוש ממני דבר כזה? שכ"ט של 557 שקלים לאחר שאפילו בטלפון הוא לא מוכן לדבר איתי או להיפגש כשביקשתי להסדיר את החוב.
שלום רב,
במידה וכל דברייך נכונים שילחי לעו"ד מכתב ברשום עם טענותיך ואם לא עוזר תגישי תלונה בלשכת עוה,ד.
מציע לקבל ייעוץ משפטי פרטני.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר