בבית משותף בן 3 קומות ישנו 3 דירות בכל קומה,אני מגר באחרונה,ומבקש לבנות תוספת 40 מטר מעל שטח דירתי(בגג). מאחר ואי אפשר לבצע תמ"א 38 מפני שאין אפשרות להוסיף חניות (ישנה חניות לדיירים הנוכחיים והקרקע מנוצלת עד תום), הדיירים שמתגוררים בבניין אינם מתנגדים לי,פניתי לבעל דירה שאינו מתגורר כאן והוא משכיר אותה לצורך חתימה, והוא במקצועו עו"ד, שאמר לי שהוא מתנגד מפני שאם אבנה אפריע לפרוייקט תמ"א 38 אם וכאשר יהיה, הסברתי לו שרצינו שבדקנו ואי אפשר, ואם יהיה דבר דומה זה רק פינוי בינוי אם בכלל,וזה לא אמור לפגוע לו בדירתו שבקומה השנייה. והוא אמר לי שגם אם כולם יחתמו לי על הסכמה הוא יבוא לוועדה ויתנגד ויעצור לי את הבנייה. למרות שהסכמתי לחתום לו על הסכמה עתידית לכל פרוייקט שיהיה,(תמ"א או פינוי)השאלה שלי האם הוא יכול לעשות את זה, ובאיזה תואנה?
שלום,
למתנגד זכות להגיש התנגדות לכל בקשה שתוגש. השאלה אם התנגדות זו תתקבל תלוייה במגוון רחב של שיקולים ובין היתר הרוב שיוצג שתומך בתכנית, המערכת החוזית המקנה זכויות בגג וכמובן התכנית התקפה מכוחה מבוקשת התוספת.
הדבר הטוב והמועיל יהא לפנות ליעוץ משפטי בטרם הפקדה ודיון בתכנית.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
אוסיף פרטים ואשאל שוב:במצב הנ"ל השגתי את הרוב הדרוש בחוק (75% ולפחות 2/3 ...)וכמובן ישנה תכנית תקפה בעירייה שמכוחה אני מבקש את התוספת בגג, האם דייר אחד מתנגד או אפילו 2 שהם המיעוט לצורך הדיון, יכולים למנוע ממני את הבנייה? באיזה מצב יכולה הוועדה להיענות לסירובם ולא לאפשר לי בניית תוספת?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר