אני מתגוררת בבניין בן 6 דירות (3 למעלה ו-3 למטה). קיבלתי היתר בנייה לדירתי הפינתית ואכן הרחבתי אותה עפ"י ההיתר. ההיתר כלל גם בניית חומה בקו החיצוני של השטח המשותף הצמוד להרחבה שלי. אני עושה שימוש בגינה הצמודה לסלון שלי שאלותי: האם השימוש שאני עושה בגינה הוא עפ"י חוק?
לאחרונה גידר אחד השכנים (מקומה עליונה בצד השני של הבניין) את השטח בחזית הדירה שלי. (קיימים שני אזורי גינה מסביב לדירתי, מלפנים ומאחור, ואני משתמשת בזה שמאחור שצמוד לסלון שלי). האם זה חוקי בהתחשב בעובדה שהוא נמצא בקומה שנייה ועליונה בקצה השני של המבנה ובבוא הזמן יוכל להרחיב את דירתו ואף לבנות קומה נוספת שתכלול גג וחדר בן 40 מ"ר?
שלום,
זכות השימוש בחלקים מסויימים בבית משותף נקבעת במסכי הרישום של הבית (צו רישום בית משותף ותקנון מוסכם). במקרה שדייר רוצה לעשות שימוש ייחודי בחלק מסוים ברכוש המשותף, עליו להגיע להסכמה עם שאר הדיירים, ורצוי גם לתקן לאחר מכן את מסמכי הבית המשותף בהתאם. בנוסף לכך, כל בניה צריכה להיות בהיתר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר