שלום וברכה, לכל היקרים והמומחים שעונים פה,
קניתי דירה ב"ב והוצמד לדירה בחוזה מחסן וחניה , (עדין אין טאבו לדירה), ובחוזה רשום כי המוכר מתחייב להעביר את הזכויות בדירה על שם הקונה.
(בחוזה רשום: לדירה צמודים חניה ומחסן לפי התשריט)
ולמעשה לאחר מסירת הדירה נודע כי המחסן אינו חוקי ואינו יכול להיות רשום בטאבו כמחסן ,ואף העיריה הרסה את זה .
(בחוזה רשום: המוכר תחייב לרשום ולהעביר את הזכויות בדירה ע"ש הקונה )
כאשר הגעתי לבורר המוסכם , טען המוכר כי הדירה אכן חייבת להיות רשומה כנכס אבל ההצמדות אינם כוללים את הדירה ואינו חייב להיות רשום בנכס (אלא מספיק רק הנתינה של המחסן) ולכן רק התחייב לרשום את החזקה בדירה ולא את ההצמדות.
אני טענתי שבכל מקום שכתוב דירה בחוק ההצמדות הינם חלק מהדירה, ולכן לא יכול המוכר לטעון שהצמדות הינן חלק נפרד מהדירה .
ואף יותר מזו בדיווח למס רכישה דיווח המוכר כן כי מכר דירה +חניה+מחסן. ולכן מן הדין כי יקח אחריות וישלם את ללא הוכחת נזק את הפיצוי המוסכם.
ראשית אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנידון,
שנית וזה הכי חשוב ביקש ממני הבורר להביא פסקי דין ברורים שהצמדה הינו חלק אחד מן הדירה וכל מקום שמוזכר דירה פירושו גם ההצמדה .
אז אליכם עורכי דין יקרים , אבקש מאוד באם תוכלו לתת לי מענה בצירוף אסמכתא שאוכל להוכיח שכך בתי המשפט פוסקים.
מה לעשות יש נוכלים בישראל שמוכרים דירות מפוקפקות ,
שלום רב,
אין דרך טובה לתת תשובה מבלי לעיין בחוזה.
ככלל - הצמדה מהווה חלק מהדירה.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
תודה מראש,
וכך אמר לי הבורר,
אבל למעשה הוא ביקש ממני שאביא לו פסקי דין שבית המשפט אישר שכל הצמדות הדירה דינם כדירה ולא כחלק נפרד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר