אני גרה ברחוב משולב (הולנדי) שהוא שפ"פ. גבולות כל מגרש נגמרים באמצע הרחוב. הגדר כ3 מטר פנימה יותר.
יש כ4 רחובות כאלה בשכונה שלי.
בטאבו השטח רשום כשפ"פ עם סמכויות מעבר למועצה.
למעשה, בפועל - הרחוב הוא שצ"פ, רחוב ציבורי לכל ענין ודבר: המועצה מפנה זבל, מטילה קנסות על מזהמים ועל מי שהעץ שלו צומח קצת מעבר לגדר... שום הבדל בין הרחוב שלנו לרחובות אחרים בכל עיר.
קניתי מגרש מסויים, וחלקו, שהיה אמור להיות פרטי (ופתוח), נלקח ממני והפך לציבורי, שצ"פ.
הוא כבר לא שלי, והוא הופקע מרשותי לחלוטין.
אין לי שום זכות לעשות בו כלום.
הייתי דוקא מאד שמחה לו היה ניתן לי לפתח אותו כרצוני, על חשבוני, אבל אני לא יכולה. הרי אפילו אם אשים שם עציץ - אחטוף קנס על הפרעה ...אם ענף מהעץ שלי יחרוג - אקבל התרעה...
אין לי התנגדות להפקעה הזו בכלל, אבל עובדה שזו בפועל הפקעה.
ואם מפקיעים כ10% משטח המגרש שלי (ששוויו מעל מיליון ש"ח)
מגיע לי על כך איזשהו פיצוי. נכון?
מה עלי לעשות ?
שלום רב,
העובדות אינן ברורות. יש צורך לעיין במפות ובמסמכים הרלוונטיים על מנת להשיב. לא ברור כיצד נלקח חלק מהמגרש - האם הפקעה או בדרך אחרת. על שם מי רשום השפ"פ?
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המגרש לא "נלקח". כך זה היה מההתחלה. כך קנינו את הבית מהיזם, כאשר הוא היה עדיין על הנייר.
המגרשים הוצגו לנו בגודל הכולל את השפ"פ. למעשה , השטח המגיע עד החומה קטן יותר
בתשריט, רואים שפינות המגרש עוברות באמצע הרחוב ולא צמוד לחומה.
מדובר בפרוייקט קבלני של דו משפחתיים. שכונה שלמה על אדמה פרטית, הפרוייקט מלפני כ15 שנה, ונבנה בשלבים. פרסלציה בוצעה רק לפני כשנתיים. ומאז הבעלות בטאבו של הדיירים. המצב של כל השכנים זהה.
השפ"פ רשום בטאבו על שמי ועל שם בעלי, ורשום שם שיש זכויות מעבר למועצה.
בפועל, זה לא השטח שלי, אני לא יכולה לעשות בו שום דבר מעבר למה שמותר לי לעשות בכל רחוב אחר בעיר אחרת. אפילו לא להעמיד עציץ .
אז זו הפקעה? או לא?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר