אני מתגורר בשכירות מזה כשנה.
במהלך שנה זו היו מס' הפרות חוזה על ידי בעל הנכס וביניהן גרימת רעש ותיקון כלי רכב בחצר במיוחד בשבתות ובחגים, אשר בוצע על ידי דייר המתגורר בקומה הראשונה של אותו המבנה והתעלמותו של בעל הנכס מתלונותי בנדון, אי טיפול נאות ובזמן בתלונותי על ליקויים במבנה ועוד.
תעדתי את ההפרות בכתב וחלקן בתצלומים , אך טרם העברתי לו אותן.
לקראת סיום השנה הראשונה שקלתי בשל התנהלותו של בעל המבנה שלא להאריך את ההסכם, אך בשל המצב הבטחוני ששרר אז בדרום הארץ (כמו גם כיום) לא התאפשר לי לחפש מבנה חילופי ולעזוב בסיום השנה הראשונה ונכנסתי כבר לשנה השנייה.
כיום , נוצר מצב אבסורדי שבעל הנכס מבקש ממני שכ"ד גבוה יותר עבור השנה השנייה משכר הדירה שעליו סוכם בהסכם שנחתם בינינו לגבי שנת האופציה ובנוסף, מונה החשמל בדירה תקול זה 4 חודשים וזה כלל לא מעניין אותו.
על פי ההסכם , הוא מקבל מידי חודש בחודשו סכום שנקבע מראש עבור צריכת חשמל , אשר אמור להתעדכן לפי קריאת המונה שהינו כאמור תקול ולמרות זאת הוא דורש כיום כל מיני סכומים עבור צריכת חשמל , אשר אין להם בסיס כי כאמור המונה תקול.
טרם העברתי לו המחאות לשנה הנוספת אך הוא מחזיק בידיו ערבון במזומן בסכום של 3 חודשי שכירות.
האם אני יכול לעזוב במיידית את הנכס? האם בעשותי צעד זה אחשב כמפר החוזה?
אני מניח כי במצב של עזיבת הנכס במיידי, הוא לא יסכים להחזיר לי את הערבון שיש בידיו ואצטרך להגיש נגדו תביעה.
אודה לעצתכם המלומדת בדחיפות
רוני שלום רב,
במענה לשאלותיך:
ראשית יש לעיין בהסכם השכירות ולבחון את תנאיו, קרי התחייבויות המשכיר אל מול התחייבויות השוכר.
תשומת לבך כי כל הפרה טעונה הוכחה, אם וכאשר בוצעה.
בנוסף, על פי כללי הפורום לא יתן ליתן יעוץ פרטני, אשר על כן באפשרותך לפנות לסיוע משפטי בנדון.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר