לפני שרכשתי דירה על הנייר מקבלן, עברתי היטב על החוזה ורשמתי לפני את כל הפרטים שאני דורש שינוי. בזמן החוזה ישבתי עם עורך הדין של הקבלן והקבלן עצמו ודאגתי לוודא שכל הפרטים שונו בהתאם לבקשותי, לאחר משא ומתן עם הקבלן.
שאלתי את עורך הדין האם יש טעם לקחת עורך דין פרטי והוא הבטיח נאמנה שהחוזה רגיל וחבל על הכסף וכו' וכו'
והנה התברר כעת שהונו אותי. ואפילו עורכי הדין במקום מודים שאכן, לא הודיעו לי שהקבלן עצמו שינה דברים בחוזה ואני עיינתי בחוזה לא מעודכן! כלומר, אם הייתי מקבל לעיוני חוזה מעודכן לא הייתי חותם עליו! לא העלתי בדעתי שמותר להם להגיש לי חוזה אחר לחתימה שאינו תואם לחוזה שהביאו לי לעיון קודם!
השינוי מהותי מאד. מאחר ומדובר בדירה על הנייר שעדין יש על הקרקע הערת אזהרה, נאמר כי עלי לשלם בזמן מסויים סכום של מאות אלפי שקלים בתנאי שהוסרה הערת האזהרה. עד כאן בחוזה שהביאו לי. ואילו בחוזה ששופץ, שלא שדיווחו לי על השיפוץ, כתוב שאם הערת האזהרה לא הוסרה יהיה עלי לשלם את הכסף בנאמנות לעורך הדין.
כעת, הקבלן לא מוכן להרפות מהנושא ודורש ממני כסף וזאת בלי לדעת עד מתי תמשך הסחבת המשפטית של הורדת הערת האזהרה. מדובר במשכנתא שאצטרך לשלם על סכום של מאות אלפי שקלים!
ואם לא די בכך, הקבלן מוכן לבוא לקראתי בתנאי שאוסיף לו על הדירה עוד מאה אלף שקלים ואם לא - הוא מוכן שאבטל החוזה. אבל מודע שאבטל חוזה אחרי שכבר סכום של מאות אלפי שקלים שכב בחשבונו חצי שנה?
כיצד אוכל להוכיח שהונו אותי? הרי לא העליתי בדעתי שישנו את החוזה ויהיה עלי לקרוא את כולו שם במקום במעמד החתימה!
האם זה חוקי?
אגב, עורכת הדין שפועלת בעניין התיק שלנו מודה כי חל תיקון בלי להודיע לנו.
ואילו עורך הדין הראשי של המשרד טוען שהסדרי התשלומים כלל אינם העניין שלו ועלי לדאוג לכך בעצמי.
הקבלן טוען שכך חתמתי ועלי להפקיד הכסף כמסוכם על פי חתימה (למרות שאינו יכול לגעת בו).
הבו לי עיצה בדחיפות!
תודה מראש
דני שלום,
עם כל ההבנה למצבך, מדובר בנושא שאיננו מתאים לטיפול במסגרת הפורום.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר