ביני לבין השכן בחלקה הסמוכה היתה קיימת גדר כאשר בחלקה רשת ובחלקה בלוקים ובטון ובחלקה הקטן גדר רשת וגדר חיה משולבים, השכן גבוה ממני במפלס ב-40 ס"מ ולכן מראש בניתי( על חשבוני כשהיה קודמו הבעלים )מתחת לקיר הרשת בחלק שבו יש הפרש גבהים חגורת בטון שבחלקה העליון גדר רשת.יש לי הסכם שנחתם ע"י השכן כי אני אסכים לפרק את הגדר רשת והחיה ובמקום יונחו בלוקים לכדי קיר גבוה מאוד והוא יממן את הקיר והחומרים על חשבונו כולל טיוח, ניקיון ופיצוי על נזק(אם יהיה).האם למרות ההסכם שחתם עליו כי הוא נושא בעלות כולה הוא יכול לדרוש ממני תשלום(חצי) למרות שבופעל היתה גדר ביננו לפני השינוי?הוא הסב לי נזק רב ולא סיים את העבודה לכיווני, הוא טוען שעלינו להודות לו על שנעשה עד כה ואין לנו הזכות לדרוש כלום אחרת הוא יתבע אותנו על חצי מהתשלום כי זהו החוק.האם יש אמת בדבריו למרות שחתם לנו?אנא עזרתך
תודה מראש,
נועה
נועה שלום,
תשובה ללא בחינת המסמכים תהיה לא רצינית. החוק אכן קובע כי עלות בניית הגדר תחלק בין השכנים. במידה ויש הסכם הקובע אחרת והוא ברור ונחרץ, ניתן להתנות על קביעות החוק.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
בהנחה כי קיים הסכם ברור במילים ברורות ללא מצב להתחמקות אזי לפי דבריך הוא תקף.האם במידה והגדר קיימת ובמקומה דורש השכן להעמיד גדר חדשה אחרת, האם יכול להכריח השכן להרוס ולבנות מחדש?ברור כי במצב ואין גדר ניתן לחייב כדי להגדיר גבולות, מה אם כבר קיימת גדר,מה אומר החוק?שוב בהנחה כי הגדר שהיתה קיימת שנים רבות לא היוותה מפרע או בעיה.
שוב תודה מראש,
נועה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר