בבניין שלנו לחלק מהדירות מוצמדת בטאבו חנייה אחת ולחלק 2 חניות. שכנים רבים להם יש חניה אחת בלבד, עושים דין לעצמם וחונים בכל מקום אפשרי עם שניים ואף שלושה רכבים, שלא לדבר על שכן אחד עם 2 חניות שמאפשר לעיתים ל-5 !!! כלי רכב (של כל המשפחה שלו) לחנות בשטח המשותף.
הבעיה העיקרית שמטרידה אותי הנה שקיים שטח בחנייה שאמור לשמש למעבר כלי רכב, אלא ששכנים רבים הפכו אותו לחניה הנוספת שלהם. החנייה שלי נמצאת במאונך לשטח מעבר זה, עובדה שמקשה עלי מאד לצאת ולהיכנס לחניה הפרטית שלי.
כל פניותי לחונים עלו בתוהו. פנייה לוועד הבניין, נענתה בתשובה כי רוב השכנים מסכימים לחנייה בשטח המשותף ואם אני רוצה הם יחתימו 3/4 מהדיירים על כך ויעמידו אותי בפני עובדה.
מה ניתן לעשות? האם ניתן להכשיר חלק מהרכוש המשותף לחנייה, למרות שנועד להוות שטח מעבר לכלי רכב ולמרות שהוא מפריע מאד לכניסה לחנייה?
תודה על דעתכם.
שלום רב,
הבעיה נפוצה בהרבה בניינים. אפשר להתקין שער חשמלי עם שלט רחוק,שיצמצם כניסת זרים, או לשים אבנים שימנעו חניה במקומות שאינם מיועדעם לכך. במידה ואין פתרון - פניה למפקח על הבתים המשותפים בטאבו אולי תועיל.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
תודה על המענה.
ראשית בבניין יש שער חשמלי ששוכפל ע"י החצופים לכל המשפחה.
האם ניתן להעביר ברוב כלשהו החלטה של רוב הדיירים שמכשירה את החנייה באזור האמור?
תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר