בצמוד ליחידת דיור אותה אני משכירה יש חניה פרטית המתאימה לשני רכבים. מי שמתמש בחניה הינו בעל מספרה הצמודה לנכס. הוא ושותפו חברים קרובים של בעל-הדירה, הם משלמים 100 ש"ח בחודש (כל אחד). כל נושא החניה לא הועלה בחוזה השכירות כלל.
היות ואני אם לילדה קטנה המתגוררת במרכז העיר בו הכבישים מסומנים באדום
לבן וגם מסוכנים מאד. בסוף כל יום בחזור אני עורכת סיבובים עם הרכב, ותמיד יוצא שאני חונה רחוק מדי, ואני יודעת שהולך להיות לי ולילדה חורף קשה מבחינת הבוקר, כי אני יוצאת מאד מוקדם. מצד בעל הדירה הוא טוען שניסה לדבר איתם- הם מסרבים לזוז. וממני מתעלם בעל הדירה- שאינו מתגורר בבית הפרטי הנ"ל. מה יש באפשרותי לעשות אם כל נושא החניה אינו מוזכר בחוזה השכירות?
שלום רב,
אם הנושא לא הוזכר בחוזה השכירות - אזי אין לך זכות בחניה. אלא אם היא ציבורית, ברחוב, כי אז מי שתופס - חונה.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
תודה על התגובה המהירה. בהתייחס לשאלה המקורית שלי: מה באפשרותי לעשות
כאשר החניה אינה מעוגנת בחוזה? אני יודעת שאין לי זכויות מיותרות כי זה לא כתוב בחוזה, ולכן אני שואלת שוב, האם יש איזשהו פסק-דין תקדימי לנושא? מה שבטוח הוא שלא הגיוני שאנשים חונים לי "בתוך" הבית עליו אני משלמת, אני גרה בנכס.
אשמח לתגובה/תשובה/פתרון מפורטים יותר. המשך יום נעים. בכבוד רב ובתודה מראש, ליאן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר