אני גר בדירה שכורה כ8.5 חודשים.
נותר לי חודש וחצי לחוזר ובמהלך שיחה עם השותפה היא הודיעה לי על התנאים להמשיך לשנה הבאה ועל כך שיערכו בבניין שיפוצים של זמן משוער 3 חודשים.
על פי החוזה בסיום 9 חודשים עליי להודיע לבכתב לבעל הבית אם ברצוני לממש את האופציה שלי בתעריף ובתנאים החדשים או לא.
יומים אחדים (כ4) חזרתי בערב מהעבודה גיליתי כי 2 צדדים (הצדדים של הדירה בה אני מתגורר) מוקפים בפיגומים. נותר לי עוד חודש וחצי לגור בדירה על פי החוזה הנוכחי, כעת אני חושש מפריצות וגניבה של ציוד שאני מחזיק בדירה הדירה אינה מסורגת ולעניות דעתי כל אדם עם גישה לחלון יכול להכנס בקלות יחסית. לא כל החלונות ניתנים לנעילה.
בנוסף לרעש ולאי נוחות שתגרם מהשיפוצים.
בחוזה הנוכחי שלי אין שום סעיף על שיפוצים מתוכננים או שיפוץ כלשהו.
האם זו עילה להפרת חוזה של בעל הדירה ואני רשאי להשתחרר מן החוזה לפני סיום תקופת השכירות ?
האם אני זכאי לפיצוי כלשהו בעקבות אי הנוחות, או שעל בעל הדירה לספר פתרון כמו התקנת סורגים בכל הדירה ?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי,
רן
שלום רב,
יש לעיין בחוזה השכירות בפירוט לצורך מענה וקבלת החלטה כיצד לפעול ולצורך בירור האם מדובר בהפרה יסודית המזכה אותך בסעדים.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
מה המשמעות של הפרה יסודית וסעדים ?
לפי שיחה שערכתי עם בעל הבית איש לא ידע שיתחילו שיפוצים ובגלל זה הוא מודע שלא צויין לגבי זה שום סעיף בחוזה כמו שהוא אמר לי שאם הוא היה יודע הוא היה מכניס את זה לחוזה.
בהנחה והוא הפר חוזה האם אני יכול לצאת באופן חד צצדי מן הדירה? או שאני צריך לשלם הכל ואז רק לתבוע על החזרים על הזמן שלא גרתי בדירה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר