הנני מתגוררת בדירה בקומה אחרונה מתחת לגג של בניין בן 55 שנה בערך. בחורף שעבר חדרו מי גשם לדירתי דרך סדקים שבגג. השנה רציתי לתקן אותו חלק של הגג שמעל דירתי. ואז נודע לי שהגג בעצם לא שייך לי, ז"א לפי הטאבו הוא שייך למישהו שבכלל לא מתגורר באיזור ולא בדיוק דואג לתחזוקתו של אותו גג.
אני לא ממש מעוניינת שוב לחוות חויית גשם בדירה בחורף הקרוב, אך נראה לי שאותו בעל הגג לא יתקן אותו כל כך מהר.
שאלתי היא כיצד ניתן לפעול במהרה והכי נכון מבחינה משפטית. אין לי בעיה לשלם מכספי על התיקון, אבל האם אני חייבת קודם לידע את בעל הגג ולחכות לתשובה ממנו? ואם תשובתו תהיה שלילית האם אני צריכה לתבוע אותו ולחכות להחלטה של בית משפט ולא להתחיל בשיפוצים? האם אני בכלל חייבת לידע אותו על כך שדירתי זקוקה לשיפוץ במהרה בגלל מצב חירום ואני הולכת לתקן את הגג שמעל דירתי, למרות שלפי הטאבו זה שייך לו?
פאולה שלום רב
במענה לשאלותיך:
ראשית עליך ליידע את בעל הגג. זאת בראש וראשונה.
אם נסיונך יעלה חרס אזי באפשרותך לתקן את הדרוש ואז לדרוש את הסכום בגין תיקון הגג.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר