שלום, ראיתי דירה באתר יד2 (3 חדרים, ...., 60מ"ר). באתי לראות פיזית, בדירה הייתה דיירת לכן קשה היה למדוד במדויק את הדירה כי גם הייתה מרוהטת. כשקבלתי מפתחות, התחלתי למדוד חדרים על מנת לדעת איזה רהיטים לקנות, גיליתי שהדירה כ-45מ"ר ואז אחרי בדיקה בארנונה באמת התגלה שהדירה הינה 48מ"ר במקום 60 כפי שפורסם במודעה. מייד התקשרתי לבעל הבית ובקשתי להחזיר את הכסף ולבטל את החוזה או להוריד במחיר. התשובה הייתה שאני רמאי שמנסה להוריד/להוציא כסף, לעולם המחיר לנקבע לפי גודל הדירה וכל מיני תשובות דומות. צריך לציין שהחוזה נחתם מול בעלת הבית אבל כל הטיפול כולל פרסום מודעה נעשה ע"י מתווך מטעמה (היא משלמת לו כסף). השאלה: האם יש מצב למשפט? ואת מי אני תובע - בעלת הבית או מתווך? איפה אני תובע? תביעות קטנות? תודה רבה.
מרקו שלום רב
במענה לשאלתך:
העובדות - כפי שהנך מתאר - הינן טעונות הוכחה ראייתית.
אם וכאשר ישנה עילה לתביעה זאת ניתן לדעת רק לאחר בדיקת העובדות באופן יסודי בכללותן.
בית משפט לתביעות קטנות אינו הפורום המתאים לתביעתך- מאחר שאין עסקינן במתן שרות.
אשר על כן - ראשית יש לאבחן באיזו סכום תביעה עסקינן, ומהות בתביעה ובהתאם להנחות אותך באיזו ערכאה תידון התביעה.
באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי מיומן אשר ינחה אותך בהתאם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר