במשך שנים רבות השכנים שלי עשו (בהסכמתי) שימוש בקטע משטח השייך לי - הם בנו עליו אבנים משתלבות כהמשך ישיר של החנייה שלהם.
לאחרונה החלטתי להקים גדר בגבול הפרוץ שביני לבין השכנים: שכרתי מודד מוסמך שקבע את הגבולות בינינו ובסוף התהליך קיבלתי היתר מהועדה המקומית לבניית גדר רשת. השכנים, אשר מלכתחילה לא הסכימו לבניית הגדר, מתנגדים נחרצות לבניית הגדר ואף נוקטים באיומים (שלא ממש מטרידים אותי), וטוענים בתוקף שהגבול שנקבע ע"י המודד אינו נכון וכי 'סיפחתי' חלק מהשטח שלהם (כמובן לא נכון). הצעתי להם להביא מודד מטעמם אך הם מושכים את העניין כבר מס' שבועות בתקווה שאני אתייאש.
למיטב הבנתי קיימות 2 חלופות:
1. להתחיל את הבניה מבלי שם יציגו מדידה מטעמם- במקרה זה קרוב לוודאי שהם ינסו לקבל צו המורה להפסיק את העבודות (אגב, באילו תנאים יאושר להם צו כזה?). במידה ויפריעו בעצמם אפנה למשטרה. כמו כן- באפשרותם לנקוט הליכים, ומן הסתם בימ"ש ימנה מודד מטעמו שיבחן את הדברים.
2. לשלוח להם מכתב רשמי מעו"ד המודיע על "התחלת העבודות בתאריך X,ולציין כי במידה ויפריעו אזמין משטרה וכמו כן להודיע כי אם עד לתאריך הבנייה לא יגישו מדידות מטעמם הגדר תיבנה עפ"י המדידות שלי" וההמשך כמו בס' קודם.
מה החלופה העדיפה (או שאולי יש חלופה טובה יותר)? במונחי זמן (לצדק לוקח זמן להתבצע) במונחי מאמץ כסף (צדק עולה כסף) וכן במונחי חיכוך מינימלי עם השכנים.
אשמח מאוד לעזרה,
אלי
שלום אלי,
קשה לתת עצה מבוססת מבלי להתרשם מן המקרקעין ומן ההתנהלות בין הצדדים עד כה.
על פניו מסלול 2 הינו הדרך הנכונה והמבוססת יותר להתנהלות בין צדדים.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר