שלום,
בבעלותי דירה שהועברה אליי ללא תמורה (במתנה) מהוריי, בינואר השנה.
למיטב הבנתי, עליי להמתין 3 שנים עד שאוכל למכור אותה בפטור ממס שבח (ולא 4, עקב כך שהיא הועברה לי מהוריי).
שאלתי היא כזו: נניח כי אני קונה דירה נוספת בעוד שנה - זו כבר תהיה דירה שניה ועלייה אצטרך לשלם מס רכישה גבוה יותר מהרגיל.
האם זה יהיה תקין להצהיר כי אמכור את הדירה הראשונה תוך 24 חודשים מיום קניית הדירה השנייה (הבנתי כי זה אפשרי בהיבטי מס רכישה), ואז ברגע הראשון שיעברו 3 השנים של הדירה הראשונה, אמכור את הדירה הראשונה, אקבל פטור ממס שבח עבורה, ואז גם אקבל את הפטור ממס רכישה עבור הדירה החדשה (השנייה)?
השאלה החשובה ביותר שאני שואל כאן היא בעצם: האם במהלך 24 החודשים שאני נמצא במהלך ההקפאה של המס רכישה, זה בסדר שבמהלכם ייגמר הזמן שאני צריך לחכות עד לקבלת פטור ממס שבח עבור הדירה הראשונה, אמכור את הדירה הראשונה, אקבל פטור ממס שבח ואז יאושר הפטור ממס רכישה על הדירה השנייה באופן סופי? האם זהו תהליך תקין?
מקווה שהשאלה ברורה.
תודה רבה על העזרה.
שלום,
באופן עקרוני, התשובה היא שזה אפשרי ולגיטימי.
עם זאת, מומלץ לקבל יעוץ פרטני, ולא לבצע מהלכים כאלו ללא גיבוי מקצועי של עו"ד המתחמה במקרקעין ובמיסוי מקרקעין.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר