שלום, הצעתי את דירתי למכירה ובא קונה שמעוניין. סגרנו בע"פ את המחיר וחלק מהתנאים. לא עשינו זכרון דברים. אמרתי לו שאעביר את הטיפול לעו"ד שלי. עוד באותו היוום אמרתי לקונה כי העו"ד שלי (המוכר) מחייב אותי בכל מקרה על תשלום יחסי במידה והתחיל להעביר טיוטא לעו"ד של הקונה. העו"ד שלי העביר לעו"ד של הקונה את נסח הטאבו וגם טיוטא ראשונית. העו"ד של הקונה קיבל אישור מהקונה והעיר את תגובותיו בטיוטא חוזרת לעו""ד שלי. במקביל העו"ד שלי הלך לעירייה לבדוק את נושא מיסי ההשבחה. לאחר מכן הקונה התחרט וביטל (לאחר שבא לפחות 4-5 פעמים לדירה) בטענה שהמחיר והסביבה לא נראים לו, וזאת למרות שהורדתי לו שוב ושוב במחיר רק בשביל לסגור עסקה. העו"ד שלי דורש תשלום ובצדק ועליי לשלם לו. שאלתי היא האם אזכה במידה ואתבע את הקונה שביטל בגין דמי טרחת העו"ד והוצאות נלוות כגון הפסד ימי עבודה בגין המשפט והוצאות משפט? תודה
שלום רב,
קשה מאד להשיב מבלי לעיין בתכתובות, בטיוטות, בהסכמי שכר הטרחה ומבלי לשמוע את מלוא הפרטים הרלוונטיים.
על פניו ולפי דבריך סיכוייך לקבל את שציינת - לא גבוהים. יהא עליך להוכיח התנהלות שלא בתום לב ובדרך מקובלת, ועוד.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר