שלום רב,
בידי המשפחה שלי דירה אשר נרכשה בשנת 1976 יחד עם אוניברסיטת תל אביב, כאשר האוניברסיטה רכשה מחצית מהדירה והמשפחה שלי את המחצית השניה. האוניברסיטה חתמה על חוזה עם המשפחה שלי המאפשר לבני משפחתי להתגורר בדירה חינם לכל חייהם ללא שכירות ובנוסף לרכוש את הדירה במחיר ידוע מראש עפ"י נוסחה הכלולה בחוזה. אם ברצוננו לרכוש את מחצית הדירה מהאוניברסיטה בהתאם לחוזה, ומחיר הרכישה יהיה נמוך משמעותית ממחיר השוק - האם יחולו מיסים כלשהם על ההפרש במחירים? איזה מסים יחולו על עסקה כזו?
נ.ב.
הסיבה שהחוזה נעשה בזמנו הוא כי האוניברסיטה רצתה לתת הטבה כזו לסבא שלי (פרופ' ידוע), לכן התנאים הם כאלו טובים. סבא שלי כיום פנסיונר ואיננו יותר עובד האוניברסיטה.
המון תודה מראש,
יגאל :)
שלום רב,
השאלה קצת מורכבת, אבל ככלל, לרשות המיסים יש זכות לשום את הנכס במחיר השוק שלו במועד ביצוע העיסקה הנוכחית. במקרה כזה יחולו הפרשים לגבי מס רכישה ומס שבח אל מול המחיר שנקבע החוזה המקורי.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר