שלום,
ברצוני לשאול לגבי גובה מס רכישה. להלן נתוני רקע רלוונטים :
1. בחודש 01/10 רכשתי דירה חדשה, בעת שיש בבעלותי כבר דירה. בעת הרכישה הצהרתי כי בכוונתי למכור את הדירה הישנה.
2.בחודש 12/10 אחיי ואני ירשנו 2 דירות של הוריי (בוצעה העברה בטאבו על שם כולנו). בחודש 12/10 מכרנו את אחת משתי הדירות שירשנו.
3. האם במקרה שאני מוכר רק את הדירה הישנה שבבעלותי (ולא את הדירה הנותרת שירשתי), אני צריך לשלם מס רכישה מופחת (כבעל דירה יחידה כפי שהייתי בעת רכישת הדירה החדשה), או מס רכישה של בעל יותר מדירה אחת?
4. האם במקרה שאני מוכר גם הדירה הישנה שבבעלותי וגם את הדירה הנותרת שירשתי, אני צריך לשלם מס רכישה מופחת (כבעל דירה יחידה ), או מס רכישה של בעל יותר מדירה אחת?
תודה
שלום רב,
השאלה מורכבת ממס' נושאים ונדרשים יותר פרטים מדוייקים לצורך מענה מתחום המיסים. על פניו ובאופן כללי בלבד - התחייבת למכור בדיווח דירה ספציפית וייתכן שאותה אתה צריך למכור כדי לשלם מס רכישה נמוך על רכישת הדירה.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
נועם שלום,
לפי לשון החוק והרציונאל שלו, אם בעת הרכישה היתה בבעלותך רק עוד דירה אחת נוספת אותה התחייבת למכור במועדים הקבועים בחוק (ואכן תעמוד בהתחייבות), תהיה זכאי למדרגות של דירה יחידה על הדירה הנרכשת (למרות הדירות שירשת).
אגב, לגבי סעיף 4 - אילו תשובתי היתה שאינך זכאי למדרגות מופחתות בשל הדירות שירשת, זה לא היה משנה אם היית מוכר אותן, ועדיין לא היית זכאי למדרגות של דירה יחידה.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר