שלום, אני שוכרת דירה כמעט שנה. הדירה מחולקת (חוקי?) בחלק אחד גר בעל הדירה ובשני אני. הכניסה משותפת. לי בדירה יש מונה חשמל אישי (איך ניתן לדעת שהוא באמת אישי לדירה הקטנה שלי, הסכומים נראים לי גדולים מדיי).
המשכיר לא מתקן לי שום דבר בדירה, יש לי ברז מטפטף שמפריע לי לישון והניאגרה בשירותים שוצפת וקוצפת וכבר חודשיים אני מתחננת בפניו לתקן וכל פעם הוא אומר מחר מחר.
הוא החליט שהוא משפץ את הדירה שלו וכבר חודשיים יש לי רעד, לכלוך וכמובן הפרעות כמו - שבוע שלם היו לי הפסקות חשמל וכשלא הייתי בדירה ובלא ידיעתי סופשים שלמים המקרר עמד בלי חשמל וכל המוצרים שלי התקלקלו. כבלים שהוא מספק לי דרך דירתו כל פעם אני חווה ניתוקים.
הקש ששבר אותי זה חבילה שהזמנתי מחו"ל והגיע לתיבת דואר משותפת עם שמי עליה הוא פתח, התקשר אליי והתחיל לצחוק.
אני מרגישה שאין לי פרטיות כלל, האם יש לי אפשרות לעזוב את הדירה לפני גמר החוזה ולהפר את החוזה?
האם יש איזשהם חוקים שמגנים עליי?
תודה מראש
ליאורה
ליאורה שלום רב
ראשית על פי חוק השכירות והשאילה על בעל הבית לתקן את המחויב תיקון זאת על מנת לאפשר לך שמוש סביר בנכס.
אם לא יעשה כן - לאחר שהתרעת בפניו- בכתב על הליקויים באפשרותך לתקנם ולקזזם בהתאם.
עזיבת הדירה כעקרון לפני תום החזוה הינה בגדר הפרה- אולם יש לעיין בחוזה ולראות מהם התחייבויות המשכיר כלפיך אל מול התחיבויותיך כלפיו.
באפשרותך למצוא דייר חלופי תחתייך עד לתום החוזה עמך.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר