יש לי קיר משותף בדופלקס שנסדק, ובקיץ האחרון עשיתי שיפוץ וביקשתי רשות מהשכנה לתקן - היות והפיגומים היו צריכים להיות בצד שלה, עם סייג שאתקן את השבר אך לא את הצבע (צבעים שונים) והשכנה ביקשה "שלא ניגע לה בקיר". פנינו אליה מספר פעמים ונפנינו בלאו. חורף אחרון - נזקים אצלי במטבח. עכשיו היא מוכנה לתקן "חצי חצי" רק את הסדק מבחוץ ולא נזקים מבפנים.
מסתבר שעכשיו הקיר הוא "לא שלה"..
מהן הזכויות שלי?
האם אני יכולה לתבוע אותה בגין רשלנו / נזקים נלוים בגלל העקשנות שלה?
האם אני מחויבת בהתחשב בהשתלשלות הענינים, היום גם לשלם על הנזק מבחוץ? - הרי הצעתי לה אז בזמנו שהכל יהיה עלי - היות והקבלן הציע זאת ברוח השיפוץ ללא שכר עודף.
מה לעשות? - בבקשה עצה ועזרה.
שלום רב,
ככלל, על בעלי הקיר המשותף לשאת בנזק באופן שווה בשווה.
הואיל והתראת מבעוד מועד והשכנה סרבה לתקן על מנת למזער את הנזק- יש להוכיח זאת ע"י עובדות . לא ציינת האם יש בידיך אסמכתאות לכך שהתראת.
באשר לתביעה נזיקית יש ראשית לבחון את העובדות לאשורן ורק לאחר מכן לבחון מהי הדרך האופטימלית למצוי זכויותיך.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
ראשית תודה.
שנית - אין הכחשה מצד השכנה על הודעות והתראות, מלבד זאת יש מספיק עדים /שכנים שהיו נוכחים כולל בעלי מקצוע.
העובדות לאשורן מגובות גם בדו"ח של חב' אינפראטק שנאלצנו לשכור - היות והנזקים הם של מי גשם שחדרו.
ועכשיו השאלה - מה עכשיו ?...
תודה רבה.
רות שלום רב,
במענה לשאלתך:
ככלל, עומדת בפניך האופציה לנקיטת צעדים משפטיים זאת בהנחה שלא צלחו הנסיונות להגיע לידי הסדר ו/ או פשרה עם שכנתך.
אולם כפי שציינתי יש לבחון את העובדות בכללותן טרם נקיטת צעדים כגון אלו .
באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי אשר ינחה אותך בהתאם.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר