רכשתי דירה מקבלן ידוע באזור מגוריי,הרכישה התבצעה עוד לפני התחלת הבנייה באתר(כלומר על הנייר),בעת הרכישה דרשנו דירה צפונית מערבית בפועל לאחר שהבנייה החלה ולאחר ביקור באתר ובדירה התברר לי שהדירה ממוקמת דרומית מערבית בניגוד לבקשתי,ההתעקשות על מיקום הדירה היתה בשל שיקולים ביטחוניים ושיקוליי נוחות בעת החתימה נאמר לי שאכן הדירה צפונית מערבית,במפרט מצויין מצפן שמראה שצד הדירה הוא אכן צפון מערב,כשניגשתי לשוחח עם הקבלן הוא הודה שאכן בקשנו צפון מערב ,וניסה להסביר שלמרות שהכניסה והחזית הם דרום מערב יש בבית חדר שפונה לצפון מערב,לאחר דין ודברים הוא החל להציע לנו לבטל את החוזה מה שכמובן לא מקובל עליי,העלויות של דירה בסדר גודל שרכשתי גבוהה היום בכ עד 200000 150000 ש'ח מהתקופה בה רכשתי את הדירה,שאלתי האם יש כאן הילה לביטול העסקה מצדי ולדרישה לפיצוי?האם הקבלן יכול לבטל עסקה באופן חד צדדי? חשוב להזכיר כל הכספים עבור רכישת הדירה הועברו לקבלן.מה עליי לעשות כדי לבסס את צדקתי ולהתחיל בהליך של ביטול עסקה ופיצוי הולם על העוול שנעשה לי?
תודה מראש אביב.
אביב שלום,
כרגיל במקרים אלו, יש לבחון את הסכם המכר. במידה ורשום כי אתה רכשת דירה מסויימת, הרי שאתה זכאי לקבלה. במידה והדבר לא נכתב, הרי שהקבלן אכן עשוי לנסות להתחמק ממחוייבותו.
בברכה,
נעם קולודני משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר