שלום,
יש לי דירה בשיפוץ תמ"א שהושכרה. הדייר ששכר את הדירה חתם על חוזה כי הוא יודע שהבניין בשיפוץ על כל המשתמע מכך. יש עיכובים בתמ"א ויש אי נוחות נוראית בבניין, דבר שהשוכר ידע מראש וגם חתם. המצב מאוד קשה שם והוא החליט שהוא מוריד 1000 ש"ח מהשכירות עד שהמצב ישתפר. הוא טוען שהקבלן מפצה את הדיירים על האי נוחות, לאחר בדיקה שלי ושל בעלי נמסר לנו שהקבלן לא זיכה אף אחד וגם אותנו הוא לא מוכן לזכות. זה מה שאמרנו לדייר והוא לא מוכן לשלם את הסכום המקורי שעליו חתם. הצענו לו להשתחרר מהחוזה ללא פיצוי כלפינו בגלל המצב של הבניין כדי להיות הוגנים כלפיו ולהתחשב בו, אך הוא לא מוכן הוא טוען שזה לא מצב רגיל של שיפוץ תמ"א ויש שם סכנה ממשית, דבר שהוא לא מדויק. הוא לא מוכן לעזוב כי העלויות של ההובלה וכל מה שמסביב לא שווה לו. הצענו לו הוזלה של 500 ש"ח ל- 3 חודשים וגם את זה הוא לא מוכן אז בעלי ביקש ממנו לפנות את הדירה ושהוא מתכוון להפקיד את השיקים שלו (נתן לנו שיקים לבטחון), הוא אומר שהוא יבטל את השיק. אני לא אוהבת מלחמות, אבל אני לא רואה דרך לפתור את הנושא בשלום. הוא לא מוכן לשום דבר שאנחנו מציעים והוא זה שהפר את החוזה.
מה לעשות?
שלום רב,
המצב מורכב ללא ספק לכל הצדדים. יש לעיין בחוזה ולהבין מה בדיוק סוכם לגבי התמ"א והשלכותיה. בהתאם יש לשלוח הודעה כתובה לצד המפר ולהתנהל בחכמה.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר