להלן הנושא...
שמי ענבל ואני חתמתי חוזה שכירות לשנה, 4 חודשים לאחר תשלומים השכירות נקלענו למצב כלכלי קשה סכום השכירות עמד על 3000 ש"ח לחודש, בהמשך להסכם שכירות כי נוסף סעיף שאם ברצוננו לעזוב את הדירה לפני מועד סיום השכירות הננו מתחייבים להביא שוכר חלופי במקומנו.. הגיעו המון שוכרים, אך בעלת הדירה שלי.. שללה המון שוכרים פונטנציאליים עקב הזמן שנמשך עד להחלטת קבלת שוכר חדש חזרו לנו 2 שיקים סך 6000 ש"ח, לידיעה כי לחוזה יש שתי ערבים, אנחנו הבטחנו כי נשלם לה שכירות בנוסף מ- 01.08.2011 עד 15.08.2011 - סך של 1500 ש"ח כי השוכרים החדשים מעונינת עד ה- 01.08.2011- לאחר קבלת המכתב מעוד שלה בעלת הדירה - נשלח מכתב תגובה כי הנני מעונינת לשלם לבעלת הדירה את כל סכום החוב אך ברצוני לפרוס אותו ל- 500 ש"ח לחודש ל- 15 שיקים שיועברו אליה... השאלה היא, אם היא מסרבת להצעה האם אני יכולה להגיע בפני שופט ולתת את עמדתי בנושא כי מצבי הכלכלי אינו פשוט וכי איני מתחמקת לשלם ... אלא אני מעונינת בהסדר שאוכל לעמוד בו... השאלה היא באם אני בתביעה איתה היא יכולה לגעת בערבים ודרוש מהם תשלום למרות שאני בתהליך תביעה נגדה/ מולה.. אודה לתשובה בהקדם תודה רבה
ענבל שלום,
המקרה מורכב מדיי בשביל תשובה בפורום, ואין בדברים האמורים להלן משום עצה משפטית, אלא כיוון שעשוי למנוע סיבוך צפוי בעניינך.
ככלל, המשכירה איננה חייבת לקבל את התשלום שהיא זכאית לו דוקא באופן שהוצע לה על ידך.
אם חלה עלייך חובת תשלום, עדיף שתשלמי (כפי שהצעת) ולא תסתפקי בהצעת תשלום, וכך תקטיני את הסיכוי ואת המוטיבציה שלה לתבוע.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
ענבל שלום רב,
במענה לשאלתך:
קראתי בעיון את שאלתך.
ככלל, יש להגיע להסדר עם בעלת הבית זאת על מנת לפרוע את חובכם בהקדם.
אולם הואיל ואינני בקיאה בעובדות בכללותן ובשל מורכבות המקרה- נא פני ללשכה לסיוע המשפטי בנדון אשר יבחנו את העובדות לאשורן וינחו אותך בהתאם.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר