שלום. אנחנו שלוש אחיות. אמי נפטרה לפני כחודש וחצי. כשהייתה בחיים אושפזה תקופה ממושכת בבי"ח גריאטרי. בחודש מרץ חתמנו על חוזה להשכרת דירתה. אני ואחותי רשומות כמשכירות הדירה. היום שנפטרה עדיין אין ברשותינו צו ירושה שמעיד שהדירה שייכת לנו. השוכר היה אמור לשלם מתחילת יוני סכום זעום לחודש בתנאי שהוא משפץ את הדירה. כמו כן היה סיכום בע"פ שהוא דואג לפינוי הדירה. במעמד חתימת חוזה לא דאגנו להחתים אותו על צ'ק ביטחון או כתב התחייבות. תחילה הוא ביקש דחייה של פדיון הצ'ק ל20 לחודש. כיום הוא מבקש שנוותר לו על כל תשלום חודש יוני בטענה שהיו לו הוצאות בפינוי הדירה. אני חוששת שמדובר באדם לא אמין. מהן אפשרויות הפעולה שלי מולו?
חגית שלום רב,
תודה עבור פנייתך.
במענה לשאלתך:
יש לעגן בחוזה את התחבויות השוכר אל מול התחייבויות השוכר.
שני, בכל השכרת דירה יש לדרוש ערבויות בעת השכרת דירה בצרוף שיק בטחון להטחת פרעון התשלומים השוטפים של השוכר.
בנדון אפשרויות הפעולה יש לעיין בחוזה ואז להשיבך דבר. ללא זאת לא ניתן להנחות אותך באופן יסודי .
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
תודה עו"ד דרורית מלינסקי על תשובתך. במעמד חתימת ההסכם לא נתבקש השוכר להביא לנו צ'ק בטחון או כל ערבות אחרת מאי ידיעה שלנו. השוכר, כידוע לי, עדיין לא גר בדירה. האם באפשרותי לבטל עסקה? החוזה הוא חוזה סטנדרטי מהאינטרנט, בו מתחייב השוכר לשלם את שכה"ד בזמן, ואם לא, יש למשכיר הזכות לפנותו לאלתר מהדירה. האם יש באפשרותי לדרוש ממנו עכשיו שטר או צ'ק בטחון? עדיין אין ברשותי צו ירושה על הדירה. והאם יש פרצה בחוק שהוא יכול לנצל לטובתו? אנא תשובתך המהירה ותודה מראש.
חגית שלום רב,
תודה עבור התודות.
במענה לשאלתך:
יש לעיין בחוזה השכירות על מנת לבחון מהם תנאי החוזה, האם קיימים סעיפים אשר מהווים הפרה יסודית כגון אי תשלום שכר דירה.
רק לאחר מכן ניתן להנחות אותך באופן יסודי ואחראי.
באפשרותך על כן לפנות לסיוע משפטי אשר יבחן את הדגשים שציינתי וינחה אותך בהתאם.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגין יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
ברצוני לתקן טעות סופר : הכוונה להבטחת פרעון.
בברכה,
דרורית מלינסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר