בשנת 98 רכשתי דירה מקבלן. באותה השנה החלו להתגלות ליקויים בריצוף. הרצפה החלה להתרומם ולהיסדק וגם אריחי האמבטיה החלו ליפול. לאחר פניות חוזרות ונשנות לחברת הבנייה וכעבור שנתיים, החליפו לי חלק מהריצוף וחלק הדביקו על הריצוף הקיים. זה לא עזר והבעיה חזרה. המשכתי לפנות אליהם וכל פעם משכו אותי. בשנת 2005 בערך החליפו לי שוב את הריצוף. מאז ועד היום אני ממשיך לפנות אליהם שיתקנו לי את הרצפה כי הבעיה לא נפתרה. נכון להיום הריצוף התרומם ברוב חלקי הבית ואריחי האמבטיה נפלו עליי בזמן שהותי באמבטיה. בחדר האמבטיה השני האריחים עומדים ליפול בכל החדר.
הם מסרבים להתייחס אליי ולתקן והם עצמם הציעו לי לתבוע אותם.
השאלה, אני מעוניין להגיש תביעה לליקויי בנייה. האם יש צורך לצרף לתביעה הערכת שמאי??? כי אם כן אני צריך להזמין.
בנוסף, הבנתי שאפילו אם הם יטענו להתיישנות, יש איזה פסק דין שאומר שבמקרים כאלה של ליקויי בנייה ובסחבת שכזאת, יש לתביעה סיכוי. אשמח לייעוץ ראשוני עד שאמצא עו"ד שיטפל לי בעניין.
מוטי שלום רב,
תודה עבור פנייתך.
ראשית יש להעזר בחוות דעת הנדסית אודות הנזק שנגרם לדירתך.
בנוסף, יש לפנות בדואר רשום לחברה הקבלנית בפרוט דרישותיך זאת טרם פניה לערכאות.
מומלץ כי תעזר ביעוץ משפטי אשר ינחה אותך לאחר בחינת העובדות באופן מקיף ויסודי בטרם נקיטת הליכים משפטיים.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר