שלום, מה קורה כאשר קיימים שני בתים פרטיים ביניהם גדר (בסיס בטון ברוחב 25 ס"מ ובאמצע גדר רשת כל זה מבראשית) אך אינם בגובה זהה מפני הקרקע הציבורית. האחד גבוה ב-90 ס"מ. בעל הבית המוגבה מבקש לבנות גדר בטון אך התקנות הן שבין בית לבין השטח הציבורי ניתן לבנות בגובה 1.50 מ' ובין השכנים1.8-2 מ' תקנות אלה ודאי מתייחסות לכלל ולא לחריגים בעלי הפרשי גובה בשל מבנה הקרקע והתכנון המקורי של העיריה. האם התקנות גוזרות גזרה שווה לבתים שהם בגובה שונה? יוצא שבבית הגבוה ניתן לבנות גדר שגובלת בשטח הציבורי בגובה 60 ס"מ בלבד ובין השכנים (שגם מהם הוא גבוה) רק בגובה 1 מ' . יתרה מכך, השכן מתנגד בטענה שאז תהיה ביניהם גדר בגובה 2.6מ' (אגב, אין זה מהווה מטרד ליחיד לשכן כיון שהגדר גובלת בחצר פתוחה של השכן ולא בית שהוא בהמשך וגבוה) לכן בעל הבית הגבוה מבקש לבנות את הגדר רק על השטח שלו ולא באמצע כלומר, לוותר לשכן על כל הגדר המשותפת. האם נגזר עליו להיות מופלה לרעה רק משום שגובה פני הקרקע שלו גבוהים מגובה פני הקרקע הן הציבורית והן של השכן?
ב. לאור ההתנגדות, יתקיים דיון בועדה המקומית, כיצד מתנהל הדיון? האם ניתן להביא עדים, האם יש חקירה ראשית ונגדית? בקיצור, ההליך עצמו ומה מומלץ להכין? (תצהירי עדים.תמונות. חוו"ד)וכיצד ניתן להגיש? תודה למי שקרה בסבלנות הכל והתייחס.
מזי שלום רב,
תודה עבור פנייתך.
במענה לשאלותיך:
ראשית יש לבדוק באופן יסודי על ידי מודד מוסמך את גובה הגדר טרם בחינת האופציות המשפטיות בנדון והתקנות הרלוננטיות.
שנית, הוועדה המקומית לתכנון ובניה מתכנסת אחת למספר שבועות. על הוועדה למסור את החלטתה בתוך שלושה חודשים לכל היותר. לאחר הדיון בוועדה ייכתב הפרוטוקול ("דף הדרישות"), אשר יכלול את ההחלטה עצמה, ורשימת התנאים לצורך קבלת ההיתר. הפרוטוקול יועבר בדואר.
באשר להכנה לדיון - באפשרותך לפנות לסיוע משפטי של עו"ד המצוי בדיני תכנון ובניה אשר ינחה אותך בהתאם.
בברכה,
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר