שלום רב,
יש לי שאלה ואני מקווה שתוכל לעזור לי
אני גרושה מזה כמה שנים + שני ילדים קטינים. לי ולגרוש שלי יש דירה בבעלות משותפת, שיש עליה עדיין משכנתה והיא מושכרת.
הגרוש שלי נישא שנית והוא כעת מעוניין לרכוש דירה אחרת, לדבריו חל עליו מס גבוה כיוון שיש כבר דירה אחרת בבעלותו. הוא מציע להעביר את הבעלות לילדים. תוכל לומר לי מה מה המשמעות? אם הילדים הם הבעלים חצי דירה, האם אוכל אני לחיות בדירה עד סוף ימיי?
אני לא רואה את עצמי רוכשת דרה אחרת וחייבת להבטיח שאוכל לחיות בדירה הזו לכשאתבגר. אם הגרוש שלי מעביר את החצי שלו בדירה על שם הילדים, מה המשמעות? והאם זה עלול לפגוע בזכויות הילדים בהמשך הדרך?
האם הילדים יכולו לדרוש בשלב כולשהי להוציא אותי מהדירה?הכל יכול לקרות בעתיד ואני חייבת לברר את כל הדבר הזה לפני כל צעד שאני עושה.
אם תוכל לעזור אני מאוד אודה לך אין לי מושג למי לפנות עם בשאלות האלה
תודה מראש
סמדר
סמדר שלום,
לכאורה השינוי המוצע מיטיב את מצבך. במקום בעלך לשעבר במחצית המקרקעין, הרי שילדייך יהיו רשומים כשותפייך. מאליו מובן, שלילדייך יהיו זכויות במקרקעין מכוח זכויותהם והם יהיו הבעלים של מחצית הדירה.
כמובן שיש את האפשרות, שילדייך ידרשו מימוש של הנכס, אך התקיימותו של תרחיש זה בו את מפונה מהמקרקעין הוא בסבירות נמוכה, או לפחות נמוכה מן המצב היום.
זכויות הילדים ברכישת דירה, עשויות להפגע מאחר ולא יהיו זכאים למשכנתא ולא תהיה זו דירה יחידה/ראשונה.הם עלולים לחוב במיסוי גבוה יותר.
בעיות אלו עשויות להפוך לשוליות במהלך השנים.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר