שלום, אני סיימתי שכירות משררד ב31.03.2011 ובעלת הבית לא רוצה להחזיר לי 5צקים ביטחון ריקים שנתתי בהחתמת חוזה ובנוסף טר ביטחון. בגלל זה אני לא פיניתי את הנכס שלה עד שתחזיר לי את הצקים(הכל רשום בחוזה שכירות)
מה אלי לעשות ? האם לצאת מהמשרד ? ואם בעלת הנכס תפקיד את הצקים שךי?
תודה מראש
שלום זויה,
קבלת השיקים נעשית לאחר פינוי הנכס, ולאחר שהתברר כי הנכס הושב ריק נקי ובמצב טוב כפי שהיה. לעתיד מוטב לסמן קרוס על השיק ולציין לבטחון בלבד.
במידה ואינך סומכת על בעלת הנכס, אולי תציע צד שלישי מקובל על שתיכן אצלו יופקדו השיקים, עדלפינוי הנכס.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
שלום נעם,
תודה על התגובה.
אנו כן שילמנו כל המיסים ואין לנו חובות . הבעלת הנכס טוענת שאין לה שום צקים שנמסרו לה בהחתמת חוזה . ואנו מםחדים שהיא תבקיד צקים מתי שהוא.
הצקים שהיא קיבלה בשנת 1999 היו רק עם חתימה שלי וללא סכום ותאריך.
בנוסף אין לי מספרי צקים.(היתי עולה חדשה ולא ידעתי את כל החוקים וכו')
בגלל זה אני לא מסכימה לצאת מהנכס עד שלא אקבל את הצקים חזרה .
אני לא יודעת מה לעשות
זויה שלום,
קשה לתת פתרון לבעיה, שאינך יודעת להגדירה ולתחמה.
אם היא טוענת שאין שיקים ואת אינך יודעת באילו שיקים מדובר, כל שניתן לנסות ולעשות הוא להכין מסמך שעם פינוי הנכס אין לבעלת הנכס כל טענה כנגדך. עדיין נותרת האפשרות, שאם יש שיקים היא תעשה בהם שימוש ותאלצי לבטלם, ככל שתצליחי בכך (אלא אם היא תעבירם לצד ג', שיסבך עוד העניין).
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר