שלום,
רכשתי במסגרת קבוצת רכישה קרקע עליה נבנה בניין מגורים באמצעות קבלן, שהוביל את הרכישה והבניה.
למרות שהיה רשום בחוזה מול הקבלן עסקה לרכישת קרקע ובניה, שלטונות המס לא הכירו בחוזה ומיסו את כל העלות כרכישת דירה לצורך חיוב במס רכישה.
בסופו של דבר קבעו מס רכישה פי 3 מסכום מס הרכישה המקורי, שהקבלן הציג בחוזה.
הקבלן מתוך אינטרס בחר להכנס להליך של ערעור על שמו מול שלטונות המס, שארך מעל 3 שנים, ושלבסופו נדחה ונפסק בנוסף מכל דייר לשלם בנוסף ריבית והצמדה לאורך אותה תקופה בסך 15 אלף שח.
האם יש לי את הזכות לתבוע מהקבלן את הנזק שנגרם לי מהערעור שהגיש- חיוב בתוספת ריבית והצמדה ?
בנוסף האם אני יכול לתבוע את הקבלן ועורך הדין מטעמו, שהכינו את החוזה והציגו בפני המשקיעים בהטעיה עסקת רכישת קרקע ובניה, כשבפועל שלטונות המס לא הכירו בזה ?
שלום רב,
נדרש לפנות לעו"ד לייעוץ פרטני כדי לבחון את שאלתך בנוגע לריבית פיגורים. האם חתמת על יפוי כח לייצוג בערעור ? במה עסק הערעור ? מס שבח ? מס רכישה ? מי ייצג את הרוכשים ? כיצד הוגשה ההצהרה לרשויות המס ? מה קובע הסכם השיתוף ? יש לבחון את כלל הנסיבות כדי לתת לך מענה.נא לפנות לייעוץ פרטני בנושא.
בברכה,
מיכל רז, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר