שלום,
1. אני גר במושב וקיבלתי היתר בניה בשנת 2006 לבית שני בנחלה
2. שילמתי היטל השבחה בשנת 2006 ואנחנו גרים בבית משנת 2007
3. בשנת 2017 התחלתי הליך של טופס 4 במהלכו התברר שחרגתי בבניה לתוך שטח חקלאי של המשק החקלאי.
4. ביקשתי לבצע החלפת שטחים (כ- 35 מ"ר) בקשה שהוועדה לא אישרה בטענה שזה אינו בסמכותה.
5. הוועדה דרשה ממני להגיש תב"ע נקודתית ומאחר וכל המושב היה בתחילת התהליך, נדרשתי לאמץ את התוכנית של המושב ולהגיש את בקשתי. הבקשה בסופו של דבר אורה בשנת 2020
6. לאחר טיול ארוך של מסמכים מול הוועדה, נדרשתי להגיש בקשה חדשה להיתר בניה. מה שגרר הוצאת שומת היטל השבחה חדשה (למרות ששילמתי כבר בעבר.
7. מאחר והתברר שיש לי כ- 9.3 מ"ר שטח שרות שהפך לשטח עיקרי, נדרשתי לשלם לרמ"י (ששילמתי) כמו-כן היטל ההשבחה נדרשתי לשלם על 9.3 מ"ר השלמה לשומה הישנה ובנוסף נדרשתי לשלם על כל הבית היטל בגלל השינוי של התב"ע שאולצתי להגיש.
8. בדיעבד, גילית שהוועדה אישרה במושב סמוך לי לבצע החלפת שטחים ללא שינוי בתב"ע נקודתית.
אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית בנושא
1. האם יש לי עילה לדרישה לביטול החיוב הנוסף להיטל השבחה?
2. האם ניתן לטעון להפליה בקשר להחלטת הוועדה לאפשר במקרה אחד החלפת שטחים ובמקרה שלי לא לאפשר?
3. האם יש נושא אחר שלדעתכם ניתן לטעון במקרה הזה?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר