שלום רב.
..לבת שלי יש דירה. ביולי 2017 עיריה יצרה תיק על עבירה על חוק התכנון והבניה. סגירת מרפסת וניצרה תוספת לשטח דירה 25 מייר.עיריה הזמינה כמה פעמים בת לדיון.היא לא באה בכל מיני סיבות.
בדירה הזה בת לא גרה ואני מתגורר בדירה כל הזמן מתחילת חקירה בהסכם בעל פה בין בת שלי ואני. אני משלם כל המיסים על דירה והחזקה ובתנאי שאני לא משתמש במרפסת כי יש שם חקירה וכך במשך 5 שנים לא השתמשתי במרפסת כי זה חלק לא חיוני בבית ,גם לא היה לי צורך להשתמש .כי דירה 90 מייר מספיק לי ואשתי.
עיריה מכירה שאני מתגורר בדירה והמשיכה תיק .בסיבה הזה לא מזמן קיבלתי כתב אישום למשפט בסיבה שימוש במרפסת שנמצא בעבידות חריגות ושימוש אסור בעבודות שביצעו ללא היתר.
עכשיו שאלה 1 : מבחינת חוק זה נכון או לא ?אם אני מתגורר בדירה זה עדיין לא אומר שאני משתמש בכל שטח של דירה כי
מרפסת זה חלק דירה לא יעקרי.
שאלה 2. במקרה שלעיריה אין הוכחות שימוש במרפסת אני יהיה זכאי?
שאלה 3. מא עונש מקסימלי ויהיה לי תיק פלילי ?
שאלה 4. אם עיריה לא יכולה להוכיח שימוש במרפסת וציוד שנמצה שם יש לי לזה חוק התישנות?
שאלה 5.מה צריכה עיריה להראות במשפט בשביל להוכיח שימוש בחריגה במרפסת?
שאלה 6.אם אני יהיה זכאי או אשם .תיק נסגר? הם לא יתחילו לחפס בת שלי?
שאלה 7. בבית קרוב 5 מטר אצל שכינים בדיוק מיקום דירה כמו של בת שלי. שכנים גם בנו בידיוק בידיוק אתו סגירת מרפסת . אבל לא קבלו תיק מעיריה.
אם אנחנו יכולים במשפט להפעיל :טענה הגנה מן הצדק?
גם פקח אמר לי שהוא ראה אצל שכנים בידיוק אתו סגירת מרפסת.
שאלה 8. אם בכתב אישום רשום מס .נכס לא כמו בטאבו.
משפט יכול לסגור תיק?
שאלה 9. על מה מדובר :
עבירה לפי סעיף 204א + סעיף 208 לחוק התכנון ובנייה 1965 בנוסחו עד 25.10.17 לפני תיקון 116.
סעיף 243 (ח) ,(ו) לחוק התיכנון ובנייה 1965 החל מיום 25.10.17.
בברכה קיריל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר