שלום,
היינו בשכירות 7 שנים דירה ישנה עם רטיבות, דירה מאוד ישנה אך השכירות היה זול אז המשכנו לגור בה, בתחילת אוגוסט עזבנו את הדירה אך שיפצנו חלונות וצבעי ודלתות, פשוט יש לנו 4 ילדים אז נהרס קצת.
תיקנו והבאנו לבעל הדירה את הדירה, מסתבר במקביל בעל הדירה הפקיד את הכסף של הערבות על סך 15 אלף ש"ח. בלי ידיעתנו ואנחנו עם 4 ילדים, אני לא עובדת ובעלי עובד יום ולילה.
ואחרי חודשים ראינו מינוס ענקי, לא הבנו מאיפה זה בא ואז שביררנו בבנק, הסתבר שבעל הדירה הפקיד את השיק ומתעלם מאתנו. לא חוזר, פשוט לא עונה ולא מגיב.
מה עושים? אומנם חתמנו על חוזה שאומר שאנחנו צריכים לשלם את הסכום במידה ויש נזק בדירה אך אנחנו סידרנו ושיפצנו והוצאנו המון כסף לפני ועכשיו השאיר אותנו בלי כסף לאוכל לארבעת ילדינו.
תודה
תמר שלום רב,
ראשית, נדרש לבחון את הסכם השכירות מבחינה משפטית כדי לבדוק אם שיק הבטחון הופקד כדין ע"י המשכיר או שמא היה על המשכיר לשלוח לכם התראה בכתב בטרם מימוש בטחונות לפי ההסכם.
שנית, לטענתך, ביצעתם שיפוץ בדירה. מנגד, המשכיר הפקיד את הבטחונות לפי ההסכם כי לטענתו נגרמו נזקים לדירה.
אין לי אפשרות להתייחס לטענות הצדדים מבלי לבדוק את המקרה לעומקו אולם נכון להיום אין חולק כי קיימת מחלוקת וכספכם בידי המשכיר.
לסיכום, אני ממליצה לכם לפנות לעורך דין לצורך בדיקת נסיבות המקרה באופן קונקרטי והסכם השכירות מבחינה משפטית וכדי לברר מהם סיכויי ההצלחה אם תוגש על ידכם תביעה כנגד המשכיר להשבת כספכם. בהצלחה.
בברכה,
מיכל רז, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר