האם מתווך חייב באתיקה מקצועית גם כאשר אינו עוסק ישירות בעניין מקצועי במסגרת עבודתו?
כך למשל מתווך ששכר את דירתי, לקראת תום השכירות העביר לי פרטי שוכר פוטנציאלי שלטענתו ביקש להחליף אותו. השוכר הפוטנציאלי הזה נסוג ברגע האחרון מהעסקה וגרם לי נזק כספי. בדיעבד התברר כי שני הנ"ל שותפים באותו משרד - אבל אף אחד מהם לא טרח ליידע אותי על כך. האם הם עברו עבירה על חוקי אתיקה כלשהם ואם כן, על איזה חוק?
אילן שלום רב,
בהתאם להוראות חוק המתווכים במקרקעין, תשנ"ו - 1996, חלות על מתווך חובות לנהוג כלפי לקוח בנאמנות, הגינות, זהירות, ולגלות ללקוח כל מדיע מהותי בקשר לעסקת התייוך.
אם הנך סבור שהמתווך עבר עבירת משמעת ניתן לפנות לועדת משמעת מטעם משרד המשפטים כנגד המתווך.
אין באמור לעיל התייחסות לנסיבות המקרה הספציפי ו/או מתן יעוץ פרטני בעניינך שכן יש לבחון את המקרה מבחינה עובדתית לאשורו אל מול החובות המוטלות על מתווכים על פי הוראות הדין .
מיכל רז, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר