לפני כשנתיים קניתי דירה ,כעת העירייה החליטה לערוך בכל העיר מדידת נכסים וכשהמודד היה אצלי גילינו שהדירה רשומה במסמכי העיריה כ130 מטר בעוד שבאמת המיטראז' שלה הוא 93 כלומר 33 מטר פחות. ניגשתי לעיריה ושם הראו לי מכתב של מפקח בניה משנת 2010 שבו הוא מודיע על העלאת המיטראז' ל130 ללא נימוק על המכתב מדוע עושה זאת וגם בעיריה לא ידעו לומר לי מדוע העלו את המטרים בדירה.
לאחר שהמודד שלח את הסיכום של המדידה הורידו לי אומנם את המטרים של הדירה אולם לא מוכנים להחזיר לי את תשלומי הארנונה ששילמתי מרגע שקניתי את הדירה אלא רק מתחילת שנת 2017 בטענת "איפוא היית עד היום, ולמה לא מדדת את הדירה ברגע שנכנסת?"
השאלה שלי היא האם הטענה שלהם צודקת חוקית והייתי צריך למדוד ברגע שנכנסתי לדירה? האם אני יכול לתבוע את השנתיים הקודמות מרגע שקניתי את הדירה? האם בגלל שעברו 7 שנים מהמכתב של הפקח בניה שהעלה את המיטראז' דירה יש על דבר כזה התיישנות?
תודה מצפה לתשובתכם.
אליהו שלום
בימים אלו עורכים מדידות בכל הרשויות המקומית ברחבי הארץ
כדי לעדכן באופן מדוייק את גודל הדירות. והנכסים
משאלתך לא ברור האם קנית את הדירה מיד שנייה או מקבלן.
כמו כן לא ברור מי הזמין את המפקח שדיווח על גודל דירה שגוי?
אם זהו פקח מטעם העירייה אז הם בודאי חייבים להחזיר לך את כספך.
בכל מקרה כשרכשת את הדירה לא בדקת בטאבו מה גודל הדירה?
לא שאלת את המוכר לגבי פשר ההפרש בין גודל הדירה בטאבו לבין גודל בדירה הרשום בעירייה.
לא הבאת שמאי? לצורך קבלת משכנתא.
במידה וקבלת מידע שגוי מהמוכר (כשברור לך כי הוא הטעה אותך) אתה יכול לתבוע את מי שרכשת ממנו את הדירה כי נתן לך מידע שגוי על גודל הדירה
שהרי מחיר הדירה הוא פונקציה של גודלה.
בכל מקרה כדאי לך גם להתעקש בעירייה כי יחזירו לך את הארנונה ששילמת שהרי לא יתכן שתשלם עבור משהו שלא קיבלת גם אם יש כאן טעות של מודד (במיוחד אם הוא מטעם העיריה).
בברכה
רבקה ניר, עו"ד
מומחית לדיני מקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר