מתייחס לתקנה 241 בסדר הדין האזרחי. הגשת בקשה בכתב, המשיב רשאי להשיב לבקשה תוך 20 יום, המבקש רשאי להגיב תוך 10 ימים. האם בית המשפט רשאי לזמן דיון כדי לשמוע את טענות המשיב לבקשה בעל פה, ואם הוגשו אלה בכתב, האם זכאי מגיש הבקשה לדרוש כי זכותו להגיש בכתב תשובה? לגבי סיכומים, אין הוראה מחייבת לקבל בקשה המבקשת להגיש סיכומים בכתב. מה לגבי תגובה לתשובה? יש לי זכות לדרוש שזה יעשה בכתב? כי הרי מוקצבים לי 10 ימים, האין זה אומר שהמדובר על כתב?
בוקר טוב
לא בכל מקרה מתקיימת הזכות להגיש תגובה בכתב
לעיתים בית המשפט מחליט כי התגובות ישמעו בעל פה משיקולי בית המשפט.
בברכה
רבקה ניר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
לתגובה לבקשה, עוד טרם בחן בית המשפט את התגובה האחרונה, כלומר, יחד עם קביעת מועד לתגובה כבר קבע ביהמ"ש כי יתקיים דיון 3 ימים אחרי מתן התגובה? זה תקין? מנין לבית המשפט לדעת מראש כי אחרי התגובה עדיין יצטרך דיון? עוד שאלה לי, התשובה לבקשה טענה לטענת דחיה על הסף, ולא טענה טענות אחרות, כלומר הכריזה שיש לה טענות נוספות אבל לא טענה אותם. אני טוען שאין פרוצדורה של טענת סף לדחיית בקשה אלא רק מול תביעה, וטענה כזו מעמדה כשאר טענות אחרות, מכל מקום התגובה ויתרה על טענות אחרות, בכוחי לדחות את הטענה הזו בתגובה לתשובה, שאלתי האם בדיון יוכל המשיב להוסיף טענות על מה שכתב בכתב רק את טענת הסף? האם אני יכול לטעון שאם זכותו להוסיף טענות לשם מה קוצבים בכלל זמן למתן תשובה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר