צהריים טובים..
רכשתי דירה חדשה מקבלן, לצערי בחוזה רשום הצמדה למדד תשומות הבניה מיום חתימת החוזה, לאחר כ-9 חודשים ניתן היתר בניה ורק לאחר 4 חודשים מיום קבלת ההיתר קיבלתי שוברי תשלום.
השאלה שלי היא האם אני מחויב לשלם מדד תשומות הבניה שאין שוברי תשלום,?? זאת אומרת שלא ניתן לשלם ...יש סתירה בסעיפים בחוזה , סעיף אחד אומר מדדים מיום חתימת חוזה וסעיף שני מצוין כי התשלומים יעשו אך ורק באמצעות פנקס שוברים...אנא מכם תשובה בעניין, תודה רבה..
שלום רב,
משאלתך הנני מבינה כי רכישת הדירה בוצעה בטרם ניתן היתר בנייה לפרויקט ובטרם המוכר התקשר עם בנק מלווה בפרויקט. לאור זאת, אני מניחה כי הכספים הראשונים ששולמו על ידך עד לגובה של 7% ממחיר התמורה שולמו לחשבון נאמנות בהתאם לחוק המכר.
לאחר קבלת היתר בנייה ולאחר התקשרות המוכר עם בנק מלווה, נדרשת לשלם את יתר התשלומים, בהתאם ללוח התשלומים בהסכם מכר באמצעות פנקס מקדמות של הבנק המלווה (תשומת ליבך - עליך לוודא כי קיבלת בטוחה לפי הוראות חוק המכר לכספים ששולמו על ידך למוכר, לדוג' - ערבות בנקאית/ פוליסת ביטוח).
כדי ליתן מענה לשאלתך ולבחון את חוקיות ההצמדה כפי שנעשתה על ידי המוכר בעניינך, נדרש לבחון את הוראות החוזה הספציפי בו התקשרת עם המוכר לצורך בחינת סוגיית מועד הצמדת תשלום התמורה למדד תשומות בנייה.
הנך מוזמן ליצור עמי קשר בנדון.
בברכה,
מיכל רז, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר