השתלשלות המקרה בראשי פרקים
1. מגרש (ממ"י) בחדרה 1436 מ"ר, עליו בנוי בית מ-1956 60 מ"ר;
נולדתי, התבגרתי ונישאתי לבעלי ב-1992 והמשכנו להתגורר עם אימי ז"ל
עד שהאם נפטרה ב-3/2005;
ומאז פטירתה אנו ממשיכים להתגורר באותו הבית עד עצם היום הזה והלאה וזאת מתוקף צוואתה של האם שהעבירה לי במתנה– שליש המגרש כולל הבית והתכולה,
שני שלישים של המגרש (ריק-לא בנוי) לאחותי ולבעלה.
2. צוואת האם הופקדה בידי עו"ד בתחילת 6/1994;
3. עוה"ד הנ"ל פעל מיידית להכנת המסמכים הדרושים, בין היתר ייפוי כח שמי (על שם ארבעת היורשים) מאימי, הסכם שיתוף וכו';
עוה"ד פעל מיידית לרישום הערות אזהרה על שמם של 4 היורשים.
4. שני הזוגות שילמו מס רכישה כנדרש.
5. בוצעה מפת חלוקה ע"י מודד מוסמך ושטח המגרש חולק ל-500 מ"ר כולל הבית לי ולבעלי, והיתרה 936 לאחותי וגיסי.
6. כאמור, ב-3/2005 נפטרה אימי ז"ל ואנו היורשים לא ביצענו כל פעולת פיצול חלקות בממ"י וכך אימי נותרה החוכרת הרשומה (עד עצם היום הזה), בעלי ואני המשכנו לשלם מידי שנה את דמי החכירה השנתיים מאז פטירת אימי.
7. ב-12/2012 ובעקבות כך שאחותי ובעלה היו מעוניינים למכור את חלקם במגרש, הגיעו לביתם קבלן ידוע ועורך דינו והחתימו אותם על זכרון דברים למכירת חלקם במגרש;
כמו כן, חתמו לעוה"ד של הקבלן על ייפוי כח לבירור פרטים על הנכס בממ"י.
8. עוה"ד של הקבלן עשה שימוש לא הוגן בייפוי הכח וביצע רישום הערת אזהרה
לטובת הקבלן, תוך שימוש בייפוי כח מזוייף, מטעמה של אימי שנפטרה
8 שנים קודם לכן;
כל זאת ללא רשותם ו/או ידיעתם של המוכרים, שעם היוודע להם דבר רישום הערת האזהרה ללא ידיעתם, ביקשו לסגת מהעיסקה (יש לציין כי בזכרון הדברים לא צויין סכום כלשהוא כקנס נסיגה);
כמו כן, הקבלן לא שילם ולו שקל אחד למוכרים, לא מקדמה ולא כל סכום אחר;
מכאן (מ-12/2012) החלה סאגה משפטית של תביעות הדדיות וב-9/2014, פסק המחוזי בחיפה לרעת המוכרים (אחותי וגיסי) והורה להם לבצע את כל הפעולות הנדרשות להשלמת העיסקה בינם לבין הקבלן;
בעלי ואני סירבנו בתוקף לחתום על פירוק שותפות ולבצע בממ"י את השינויים
הנדרשים – זאת עקב חששנו שהקבלן הנוכל יתנכל לנו וינסה להשתלט גם על ביתנו שהוא קורת הגג היחידה עבורנו וחלקת האדמה שקיבלנו בירושה;
עתה, ב-5/2/17 לבקשת עוה"ד של הקבלן, ביהמ"ש שלח לעוה"ד של אחותי וגיסי הודעה לפיה, עליהם לסיים את ההליכים להשלמת העיסקה וזאת תוך 10 ימים – אחרת תוגש נגדם בקשה לצו כינוס נכסים.
אנו מבקשים לברר:-
1. מה משמעותו של צו כינוס נכסים לענייננו אנו ?,
א) הבנתי שבמקרה כמו שלנו – בו לא פוצל המגרש פיזית בין החלקות,
צו הכינוס יכלול גם את השטח שלנו+הבית ?
ב) הבנתי שייכפה עלינו פירוק שותפות ואנו צפויים לתביעות מצידו של הקבלן ?,
הרי שאם השותפות תפורק ע"י בימ"ש / הכונס – על מה עוד יכול הקבלן לתבוע אותנו, הרי כל עיסקת המכר לא מתייחסת לשטח הריק שבפלוגתא.
2. האם רצוי לנו לחתום על פירוק שותפות עם אחותי וגיסי או להשאיר את המצב על כנו ?
3. האם רצוי לנו לבצע בממ"י ובטאבו את השינויים הנדרשים – פיצול המגרש בינינו לבין הקבלן הרוכש ולאפשר סיום העיסקה ?
4. מה הדרך הטובה ביותר עבורנו, להבטיח כי קורת הגג שלנו לא תיפגע ?
שלום רב
את מבקשת ייעוץ משפטי לעניין ספציפי ומסובך במסגרת פורום באינטרנט.
זה יהיה מאד לא רציני מצידי לענות לך על עיניין כזה מסובך ומהותי עבורך
בתשובה בפורום זה.
עליך לקבל ייעוץ משפטי ספציפי ואישי
בברכה
רבקה ניר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר