המועצה באה בדרישה לתשלום היטל סלילה, לאחר ביצוע חידוש כביש מול ביתי, בטענה שבעבר ניתן היה לבנות 2 יח"ד על המגרש והיום ניתן 3 יח"ד, עובדה זו מתייחסת למגרש שגודלו 1.4 דונם וכך הוא מופיע בטאבו.
העניין הוא שאני הבעלים של חצי מהמגרש בלבד ויש ביני לבין השותף במגרש חוזה חלוקה, לי בפועל נותר מגרש בגודל 699 מ"ר שעליו לא ניתן לבנות יח"ד נוספת.
לצורך הבנייה הנוספת עלינו השותפים במגרש,להתאחד, להרוס את שני בתינו הקיימים ולבנות תחתיהם 3 יחידות דיור חדשות. זאת אפשרות תיאורטית דימיונית שלא הולכת להתממש, אני רוצה לחיות בשקט בחלקתי.
המועצה טוענת שמבחינה רישומית המגרש הוא חלקה אחת שניתן לממש את האופציה של בנייה יח"ד שלישית, אך הם לא דורשים תשלום היטל סלילה מהשותף שלי למגרש שכן ביתו לא פונה לכביש המדובר ולכן אין לו "זיקת הנאה" מהכביש, הם טוענים שלכן חייבו אותי במחצית מההיטל הפוטנציאלי לגודל המגרש כולו..
אני טוען שלא יתכן מצד אחד לראות במגרש יחידה אחת לצורך חיוב בהיטל ומצד שני להכיר במגרש כחצוי בידי שני בעלים ללא כל זיקה ביניהם..
אשמח לקבל חוות דעת בסוגייה המעניינת הזאת.
תודה רבה
יואל
חוות דעת מקצועית לא ניתן לקבל במסגרת הפורום הזה
אתה דורש חוות דעת על עיניין הדורש בדיקה ספציפית
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר