מתווך ראשון החתים אותי על דירה מסויימת. והסיע אותי לראות את המבנה. ביקשתי להישאר לבחון את הבניין, הכניסה ומסביב ואפילו את חדר המדרגות. צילצתי אליו חזרה ואמרתי שזה לא ניראה לי. הדירה הוצעה במחיר 1.450.000. אמר לי שהוא יכול להוציא לי אותה במחיר 1380000. לאחר שבוע וחצי צלצל אלי מתווך נוסף והציע לי דירה באותו רחוב אך לא רצה לומר לי איפה. ואמר שזה בקרן רחובות שרחוק מהדירה המוצעת. באותו היום שקבע איתי לראות את הדירה ביקש שאחכה בתחילת הרחוב. מיד הבנתי על איזו דירה מדובר.אמרתי לו שאני יודעת על הדירה הזו ועדיין לא החלטתי כי רציתי שגם הבן שלי יראה אותה. בכל אופן באותו ערב היו הרבה אנשים שבאו לראות את הדירה נכנסתי לדירה ומבין כולם ישר החתים אותי. ניגשתי לפתוח את החלון כדי לראות את החזית שאלתי אותו כמה מבקשים על הדירה הוא ענה 1450000 ואז אמר בואי ניגש למשרד שלי תני לי 9000 על חשבון ונציע לו סכום 1400000 . ברור שלא הסכמתי. למזלי המתווך הראשון צלצל באותו ערב וביקש שנלך שוב לראות הדירה. בקיצור הוא היה בקשר עם בעל הדירה היה משא ומתן מפרך עד אחרי חצות ולמחרת נחתם חוזה. עכשיו המתווך השני רוצה תשלום על החתימה . האם אני אמורה לשלם גם לו תשלום?
סעיף 14(א) (3) לחוק המתווכים במקרקעין קובע כי מתווך במקרקעין יהיה זכאי לדמי תיווך מאת לקוח אם בין השאר הוא היה הגורם היעיל שהביא להתקשרות הצדדים בהסכם מחייב.
כלומר, בהתאם לדברים אשר הצגת המתווך אינו זכאי לדמי תיווך.
בכל מקרה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לשם בחינת הנסיבות הספציפיות של המקרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
הסיפור שלך מאד לא ברור
האם חתמת ל-2 מתווכים על אותה הדירה?
הרי בטופס החתימה מצויינת הדירה בפירוש.
לדעתי את צריכה ייעוץ אישי למקרה ספציפי
יש לבדוק את הטפסים עלהם חתמת
אין כאן תשובה מוחלטת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
רק מתווך אחד זכאי לתשלום. המתווך אשר היה הגורם היעיל ברכישת הדירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר