דירתי ניזוקה משיפוץ הדירה שמעליי. יש לי חוו"ד לפיה גם לאחר תיקון הנדרש יישאר לדירה אחוז מסויים של ירידת ערך (הנובעת מכך שדירה כמו שלי חדשה שלא צריכה תיקונים ערכה רב יותר מדירה כזו מתוקנת).
אלא שחווד שיש לי אינה נוקבת בערך דירה כמו שלי חדשה קרי שלא תוקנה. כך שלשופט אין איך לכמת (אין ממה לגזור) את אחוז ירידת הערך שיישאר לדירה.
על מנת להקנות לשופט אופציה לכמת את אחוז ירידת הערך שמאי הציע לתת לי חוו"ד נוספת ובה שני ערכים:
ערך הדירה שלי כפי שהיא (קרי עם הנזקים הקיימים) וערך דירה כמו שלי לאחר התיקונים.
האם שני ערכים אלה מועילים? האם השופט יוכל לגזור את אחוז ירידת הערך משווי דירתי כשהיא מתוקנת? או שעדיף לאתר שמאי שיסכים לתת לי ערך דירה כמו שלי כשהיא חדשה קרי שלא נזקקת לתיקונים.
תודה רבה
הכלל הוא שהשופט אינו ממציא מתונים ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות.
לכן, כל טענה שהנך מעוניין לטעון אתה חייב להוכיח על ידי ראיות.
מן הכלל אל הפרט, ככל שהנך מעוניין להוכיח ירידת ערך של דירתך ביחס לדירה מקבילה שלא ניזוקה, אזי אתה חייב להמציא לבית המשפט חוות דעת שמתייחסת לנזק זה ואינך יכול לסמוך על בית המשפט שיסיק נזק זה מעצמו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
יש לי חווד האומרת כי בגין הנזקים והתיקונים שצריך לבצע בדירתי- לדירתי תישאר ירידת ערך של X אחוזים.
ויש לי חווד נוספת האומרת כי ערך דירתי כיום (דירה עם נזקים שלא תוקנו) הינו 900,000 ש"ח, וכי ערך דירתי לאחר התיקונים הנדרשים יהיה 960000 ש"ח.
האם חוו"ד הקיימות מאפשרות לשופט לכמת את ירידת הערך שתישאר?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר