היי, אשמח לעצתכם
אני וזוגי משכירים את הדירה שלנו לזוג, והשכרנו להם גם כמה רהיטים, עליהם הם חתומים בחוזה, שצריכים לחזור במצבם או בבלאי סביר בלבד.
הם שמרו על כלב במשך כמה ימים, והכלב בימים האלו יצר נזק לרכוש שלנו, אכל פינה במזנון של הסלון, והרס את פינת האוכל שלנו שהיא מעץ מלא( אכל לה את כל הפינות, ופרם את הקש מהכסאות. בנסיון לתקן את השולחן הם השלימו את הפינות בצורה חובבנית ומכוערת, וצבעו אותו בצבע כתום). לפי עדות שלהם, לקח לכלב כמה ימים לעשות את הנזק, עד שהחזירו אותו לבעליו ודיווחו לנו (בחוזה הם חתומים שהם צריכים לידע אותנו במידי על כל נזק לרכוש).
ביקשנו מהם פיצוי של 2200 שקלים, תמורת העברה של הריהוט אליהם (הריהוט עלה במקור בסביבות 3600 ש״ח, הגענו לאיזשהו ממוצע של רהיטי יד שנייה מהסגנון שעלו ביחד 2500 ש״ח, והורדנו להם עוד קצת בגלל שהם שוכרים טובים. הם חזרו אלינו ואמרו שהמחיר לא הגיוני בעיניהם, ושזה נשמע כמו מחיר של רהיטים חדשים, ושהם מוכנים לשלם לנו 900 שקל. הם אמרו שהם לא חשים צורך לפצות אותנו בסכום יותר גבוה, כיוון שהריהיטים עדיין במצב שמיש, והנזק הוא ויזואלי בלבד. הם אמרו שהם לא מעוניינים לקנות את הריהוט מאתנו (למרות שזה לא אמור לעניין אותנו מה הם עושים איתו) ושזה מחיר הוגן בעיניהם. הם גם זרקו איום סמוי שמבחינתם נלך לבית משפט ושחבל, כי נקבל סכום אפילו יותר נמוך (אבא של השוכרת קשור איכשהו לתחום עריכת הדין).
אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי, אצל מי הצדק, האם המחיר שדרשנו ריאלי, והאם יש טעם להגיע איתם לבית משפט.
*בנוסף לכך, באותה תקופה הם הודיעו לנו שהם הזמינו פורץ לדלת היות והיא נתקעה. הם עשו זאת על דעת עצמם, בלי להוועץ אתנו או להציג קבלה, ואמרו לנו שזה עלה 600 ש״ח. בגלל שהם שוכרים טובים, אמרנו שנשלם להם. בינתיים שילמנו 300 ש״ח ואת ה-300 הנוספים אמרנו שנקזז מעלות הריהוט. הבהרנו להם שהם לא היו אמורים לעשות זאת. לאחר כחודש הייתה פריצה נוספת לדירה והפעם הם הודיעו לנו, וסידרנו זאת בסך של 300 ש״ח). מצויין בחוזה מפורשות שהם צריכים לידע אותנו לפני כל שינוי שנעשה בבית, כדי שאנחנו נדאג לו. אני מציין את זה, כי במידה והסיפור יגיע לבית משפט, נעלה גם את זה, והשאלה היא האם אנחנו אמורים לשלם בכלל על התיקון, כיוון שהם עשו אותו על דעת עצמם. אין לנו כוונה להתנער מאחריות, אבל אנחנו מאוכזבים מההתנערות שלהם מאחריות.
תודה רבה ושבוע טוב!
עניינכם מורכב ויש לפנות לערך דין מומחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר