ברשותי דירה שאני מתכוון להשכיר שרשומה על שמי ושם אשתי
האם חייב שגם היא תחתום על החוזה ? ( ובפרטי המשכיר יופיעו גם פרטיה ? )
ראיתי במספר חוזים , שבפרטי השוכר מובא נוסח :"הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם".
1. אני יכול גם להשתמש בנוסח הזה ולפטור את אשתי מלהגיע לחתימה ? (ואחתים אותה על ייפוי כח ? ) ומה המשמעות של נוסח זה ?
2. כחלק מחוזה השכירות , השוכר אמור למסור לי מראש 12 שיקים דחויים ,חתומים, עבור כל תקוופת השכירות ( שיופקדו חודש בחודשו בבנק) + 5 שיקים חתומים ללא תאריך פירעון ע"ש חברת חשמל \ עיריה \ גז \ מים \ וועד בית (למקרה שישאיר שם חוב) + שטרי חוב חתומים ללא תאריך פירעון ( עם חתימת 2 עדים )
הבעיה היא שהוא רוצה לשלם דרך חשבון הבנק של אשתו .
האם גם כאן בהגדרת ה"שוכר" שברישא החוזה מספיק להוסיף " הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם". ? ואז אפשר לוותר על הגעתה ?
( כי קצת קשה לתאם זמן\מקום שאני + השוכר + ערבים יהיו ביחד , והוספת אשתי + אשתו מקשה עוד יותר .. )
במקרה וכן יספיק הנוסח הזה לפחות בשביל אשת השוכר , זה יכול להוות לי בעיה כלשהי ( בסיטוציה כלשהי) שהשיקים שאקבל יהיו על שמה , ועל החוזה + שטרי חוב רק הוא יהיה חתום ?
בתודה מראש
מרדכי
אשתך לא חייבת כלל להופיע בחוזה. תחסוך מעצמך את המאמץ.
מומלץ לא לוותר על היות שני בני הזוג השוכרים חתומים על החוזה, גם אם זה כרוך במאמץ. יש לכך השלכות משפטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
1. כל אחד מבעלי הנכס חייב להופיע בחוזה ולחתום עליו, שאם לא כן עלול הבעלים הנוסף לבוא ולטעון כי לא נחתם עמו חוזה.
2. למרות האמור לעיל, ניתן לחסוך את הגעתו של הבעלים השני על ידי מסירת יפוי כח לבן הזוג אשר חותם ולציין זאת בחוזה השכירות ואף לצרף את העתק יפוי הכח.
3. גם בעניין השוכרים, יש להחתים את שני השוכרים או לחלופין לצרף יפוי כח של השוכר שאינו נוכח.
4. ככל שבן הזוג לא יחתום על החוזה ולא יצורף יפוי כח, לא יוכל המשכיר לבוא בטענות ו/או דרישות לשוכר שאינו חתום.
5. עבור הסדר הטוב עדיף, כי כל התשלומים ישולמו מחשבונו של השוכר החתום. כך שאם מעוניינים לקבל תשלומים מבן הזוג השני יש לצרפו לחוזה השכירות אם על ידי חתימתו ואם על ידי יפוי כח מטעמו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר