שלום. אני עוסק בתיווך נדל"ן וכעת יש לי משקיע שמעונין לקנות דירה בבנין שהוא באמצע תהליך של פינוי בינוי. הלכתי להוציא דיסק של בית משותף ואמרו לי שהבית המשותף בוטל על פי צו ביטול. ניסיתי להוציא עליו נסח טאבו ורק היה רשום שכל החלקה שייך לרשות הפיתוח.
שאלתי האם יש כדאיות בכלל לקונה לרכוש דירה תוך מבנה שהינו במצב כזה ואם זה משנה כבר לגבי מיקום הדירה או שמאחר ובוטל הבית המשותף -- כל דירה מהווה חלק זהה ושווה לשאר הדירות והרוכש כעת רק רוכש סוג של "מניה" בתוך הבנין (וכמו כן בתהליך של הפינוי בינוי)....
הדירה אינה זהה ושווה לשאר הדירות.
הוא רוכש את הזכות החוזית שהיתה למוכר מול החברה הקבלנית שמבצעת את הפרוייקט, ועל פיה הוא זכאי לדירה ספציפית בהתאם להסכם.
כמו כן, הוא יהיה זכאי לקבל את הבטוחות שמסרה החברה הקבלנית לדיירים המפונים, בין היתר, על מנת להבטיח את דמי השכירות עבור הדירה בה יתגוררו בזמן הבניה ואת הזכות שלהם לדירה חדשה בפרויקט.
הלקוח צריך לדאוג לכך שייוצג בעסקה כזו על ידי עורך דין מנוסה שידע לבדוק היטב את הזכויות שהוא רוכש, ידע לבדוק את ההסכם שנחתם עם היזם/קבלן ויבטיח את זכויות הרוכש בדירה העתידית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר