שלום! לפני עשרים שנה או יותר נקנתה חלקת מקרקעין ע"י סבתי שהיא דונם שלם. קצת לפני מותה היא רשמה על שם אבא שלי את החלקה ואז כמה שנים לאחר שהיא נפטרה, באנו להסתכל בטאבו וגילינו שרק חצי מהחלקה רשום על שמו והפלא ופלא, החצי השני רשום על מדינת ישראל. בתוכניות הבנייה רשום את כל הדונם ככתובת האישית שלנו, אך בטאבו המקרקעין מחולק לשניים. העניין הוא שבהתחלה נתנו לסבתי אופציה לרכוש חצי דונם ואז בתוספת איפשרו לה לרכוש את החצי השני... הבעייתיות היא שיש רישום של הוספת כסף ברישומי המקרקעין, אך מה שהם אומרים זה שלא ניתן לשייך את זה לכך שכל החלקה שלה. גם לא שמרנו קבלות וחשבוניות, בגלל שעברו איזה עשרים או שלושים שנה. רציתי לדעת האם תוכלו לייעץ לי אילו פעולות לעשות ומאיפה להביא מסמכים, כמו אילו רישומי מקרקעין יש כדי שלא יביאו לי רישומים חלקיים, מאיפה להביא רישומים של העירייה וכו' ואילו פעולות עליי לעשות.
תודה! נורית
נורית שלום,
המקרה איננו מתאים לפורום. לענ"ד את צריכה לפנות לבית משפט עם כל הראיות שתשיגי, כדי שיקבע שאתם הבעלים של כל הקרקע.
אני מניח שבהתייעצות פרטנית יכוונו אותך גם לעניין השגת הראיות הנדרשות.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר