שלום רב רכשתי דירה בטירת כרמל מקבלן ידוע, בפרסום ובקטלוג המכירה,מופיע דירת גן/קוטג 5 חדרים סך ששולם 1617.000.000. הדירה מורכבת מקומת הקרקע 96 מ"ר ומ44 מ"ר קומת מרתף. נכנסתי לפי עצת חבר באתר מיסוי מקרקעין של המדינה, ולהפתעתי הדווח של הקבלן מופיע הסכןם ששולם והדירה היא 3 חדרים 96 מ"ר בלבד. האם ייתכן דווח כזה שלא תואם את הרשום בחוזה המכר? האם קומת המרתף שנמכרה כיחידת קוטג´ המחיר הגבוהה מעיד על כך לא נחשבת והאם הקבלן העלים מידע פה, הראוי לציין ששילמתי מס רכישה על הסכום של 1617.000.000. האם עו"ד של הקבלן לידיעתכם שיתף פעולה עם הקבלן, האם זה חוקי מצידו או שיש פה עבירה פלילית ומירמה האם מה שדווח למיסוי מקרקעין זה מה שיהיה רשום בטאבו?. הראוי לציין שהוועדה המקומית, לא נותנת לקבלן טופס 4, בטענה שכל יחידות הקוטג´ שמכר עם קומות המרתף אינם מופיעות בהיתר שקיבל. האם הקבלן ניצל תמימותם של אנשים תמימים? אנא עזרו לי בכל לשון של בקשה,אינני יודע מה לעשות, האם לפנות לעו"ד? אודה לתשובתכם. .
ישנן מס' סוגיות העולות מהמקרה שאתה מתאר. כל אחת מהן מטופלת במישור אחר.
לעניין החריגה מהיתר - ככל שאכן הקבלן בנה בחריגה מההיתר שניתן לו יהא עליו להסדיר את הנושא אל מול הועדה המקומית (וכאן יש לברר האם גם חרג מן התב"ע שאז הבעיה חמורה יותר). אין ספק שאתה כרוכש נפגע מכך, ואני ממליצה להיוועץ עם עו"ד גם על מנת לבחון את הבטוחה (בהנחה שאתה מחזיק ערבות מכוח חוק מכר).
לעניין הדיווח השגוי - יהא זה סביר להניח כי הקבלן דיווח כאמור לאור ההיתר שהיה ברשותו.
אני שבה ומציעה לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
רקפת שפיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר