שלום,
בתאריך 24.01.2013 נחתם חוזה מכירת דירה /מועד מסירת החזקה על הדירה הינו 31.08.2013.
על הדירה היה חוב של ארנונה .
במהלך המעבר של הדירה המוכר הסדיר חוב ארנונה מול עהיריה ע"י חלק שולם וחלק בפשרה למחיקת החוב.
בתאריך 1.09.2013 הגענו יחד עם המוכר לעירייה/מחלקת גביית ארנונה להעברת חזקה בארנונה על השמי.
בעירייה/מחלקת גבייה נאמר לנו שלמרות הסדרת החוב ותשלום החוב, החוב עדין לא ניתן למחיקה וכך לא ניתן להעביר בעלות הדירה על השמי ונדרש לפנות למשרד הפנים למחיקת החוב במערכת הממוחשבת.
המוכר פנה למנהל מקרקעין וקיבל אישור להעברת הזכויות בטאבו ושנכס נקי מחובות.
במהלך חודש אוקטובר יחד עם המוכר ואישור העברת זכויות בטאבו ניגשנו למחלקת גביית ארנונה ושוב הנציגה חזרה על אותו דבר "לא ניתן להעביר בעלות על הדירה בארנונה על השמי" למרות אישור בטאבו."
לפני כמה ימים ובפעם השלישית ניגשתי למחלקת גביית ארנונה לבדיקה חוזרת בנדון.
עד כה איני מקבלת מענה איך ומה אני נדרשת לעשות להעברת דירה על השמי. למי לפנות ומה לעשות?
היום חלפו כמעט 5 חודשים מאז קבלת המפתח ואיני יודע מה סופו של הסיפור ומתי הוא יסתיים!!!!!!!!!!!!
עד כה עו"ד שלי מחזיקה בתשלום האחרון למוכר בשל בעיות הרישום של דירה על שמי ללא מסמך רשמי של העירייה .
לא יודע מה לעשות,עד כה איני בעל הדירה בארנונה ואיני יכול למכור את הדירה .מה עליי לעשות?האם קיימת הילה לתביעה?מוכר?עירייה?
תודה מראש
אתה נשמע נסער. תהיה רגוע, הענין פתיר. יש להיפגש במשרד בצורה מסודרת ולפתור את הענין. יש לברר פרטים נוספים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 053-9374363
שלום ,
איני נסער,אני מנסה לקבל תשובה בסיסית והגיונית.
אשמח על התייחסותך המינימאלית לשאלתי טרם קביעת פגישה כזו או אחרת.
תודה
הענין מורכב, ויש לי מספר שאלות לשאול אותך טרם מתן תשובה מוסמכת. העברת הדירה על שם הקונה, הינה תהליך לא מורכב, ויש שלבים לעשות. לא ניתן לענות באופן מוסמך ונכון, באמצעות הפורום, כי אני רוצה לקבל ממך קודם, מידע נוסף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר