קניתי דירה 4 ח' יד שניה ראיתי את הדירה ומאחר שאינני מומחה לא ידעתי שדלת הממ"ד הוחלפה בדלת עץ, לפי פיקוד העורף הוצאת דלת הדף מקורית ומותאמת לממ"ד והחלפתה בדלת עץ הופכת את הממ"ד לבילתי ראוי לשימוש
בעת הצורך עד כדי סכנה לשימוש בממ"ד .הטענה של בא כוח המוכר שבדקתי וראיתי את הנכס איננה סבירה מפני שאינני מומחה מעולם לא היה לי ממ"ד
ולא יכולתי לדעת שזו איננה דלת לממ"ד המוכר הוליך אותי שולל בכל מהלך המו"מ הציג מצג שווא והטעה אותי בכך שאמר לי שיש בדירה מע' כיבוי אש אוטומטית גרם לי לחשוב שאני קונה נכס תקין וטוב אין ספק שההחלטה שלי לקנות את הנכס נובעת במידה רבה מתוך היותי נכה 100% עם כסא גלגלים
המוכר כנראה זיהה את הפוטנציאל שגלום פה ואני כתוצאה מכך שילמתי את כל המחיר הנדרש
רן שלום,
בהתקשרות בהסכם לרכישת נכס חלה על המוכר החובה לגלות על ליקוי, פגם [בעיקר פגם נסתר שהקונה הסביר אינו יכולה לגלותו], אי התאמה וכו' הידועים לו. מאידך חלה על הקונה החובה לבצע בדיקות בהיבטים השונים. על פניו, החלפת דלת ממ"ד בדלת עץ היא אי התאמה, אשר ניתן לגלות בבדיקה סבירה של מי שאינו מומחה לדבר. יחד עם זאת, יתכן שבנסיבות הספציפיות שתארת היה על המוכר לגלות זתא מפורשות [עדיין יש לבחון זאת לעומקם של דברים]. אני מציעה שתקבל הצעת מחיר להחלפת דלת הממ"ד לדלת תקינה ונסה להגיע להסכמות עם המוכר באשר לשיעור השתתפותו בהוצאה.
רקפת שפיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר